GLUMAC KARL MALDEN DOBIO SPOMENIK U BEOGRADU, njegov prijatelj Majkl Daglas se u video-poruci zahvalio Srbiji!

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Nov.2018, 17:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GLUMAC KARL MALDEN DOBIO SPOMENIK U BEOGRADU, njegov prijatelj Majkl Daglas se u video-poruci zahvalio Srbiji!

Direktor Jugoslovenske kinoteke Jugoslav Pantelić rekao je da je spomenik, delo vajara Zdravka Joksimovića, obeležje koje će uvek podsećati na Maldena, "jednog od najtalentovanijih glumaca"

Spomenik američkom glumcu, dobitniku Oskara i nekadašnjem predsedniku Američke filmske akademije Karlu Maldenu (Mladenu Sekuloviću), otkriven je danas ispred Jugoslovenske kinoteke u Beogradu.

Ana Brnabić je za vjek i vjekova zapušila usta celom svetu, a za to ima >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << JAKA LEĐA I ČVRSTE DOKAZE!

"To mi samo OTEŽAVA život i obavljanje posla!" Brnabić otvorila dušu: Bez NJIHOVE PODRŠKE ne bih bila to što jesam!

ne samo svoje generacije i koji je uloge koje je tumačio "učinio besmrtnim".

On je podetio da je Malden 1951. godine dobio Oskara za ulogu u filmu "Tramvaj zvani želja", da je 1954. ponovo nominovan za tu nagradu i da je jedini film koji je Malden snimio u Jugoslaviji bio "Suton" u režiji Gorana Paskaljevića. Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević rekao je da je Malden bio "Amerikanac odan srpskoj zajednici".

- Karl Malden je priča o ostvarenom američkom snu koji su sanjali mnogi, a doživeli neki - rekao je Vukosavljević.

Ćerke Karla Maldena zajedno su se obratile video porukom na otkrivanju spomenika i poručile kako im je velika počast što njihov otac dobija spomenik u Beogradu.

- Njegovo srpsko poreklo mu je mnogo značilo i bio bi počastvovan. Hvala svim ljudima u Beogradu - poručile su ćerke Karla Maldena.

I glumac Majkl Daglas obratio se video-porukom, naglašavajući da je Malden bio njegov mentor, da je od njega naučio sve, da je to bio čovek "sa izraženom radnom etikom" i da je bio "veliki, veliki čovek".

Glumac Dan Tana ocenio je da je Amerika Maldenu dala sve, a on je hteo da vrati i Srbiji i SAD.

Ameriku i Srbiju spajaju ljudi i ono najbolje u njima. Danas u ŽYU_Kinoteka odajemo počast velikom Mladenu Sekuloviću, to jest, Karlu Maldenu, brilijantnom američkom glumcu koji je bio ponosan na svoje srpsko poreklo. Skidam kapu jednom od najvećih karakternih glumaca Holivuda.

Ambasador SAD Kajl Skat rekao je da je porodica naučila Maldena da voli svoji srpsko poreklo i da je on predstavljao najbolje vrednosti Srbije i SAD. Skat je na otkrivanju spomenika podelio i podatak da je Maldena veoma voleo u ulozi detektiva u seriji "Ulice San Franciska" i dodao da je Malden voleo da svoje ime i prezime Mladen Sekulović "ubacuje" u filmove i serije u kojima je igrao.

Za premijerku Srbije Anu Brnabić spomenik Karlu Maldenu pokazuje kako je Srbija "ponekad nedovoljno zahvalna" i koliko malo zna o ljudima koji su "najbolji ambasadori Srbije u inostranstvu". Ona je najavila i da će za 2019. godinu Vlada Srbije obezbediti više novca za Filmski centar Srbije i da će uložiti oko 20 miliona u projekte kulture.
Pogledaj vesti o: Dodela Oskara 2013

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Otrkiven spomenik Karlu Maldenu, Majkl Daglas poručio Srbima: Od njega sam naučio sve što znam

Izvor: Blic, 20.Nov.2018

Ispred zgarde Jugoslovenske kinoteke u Uzun Mirkovoj ulici danas je otkriven spomenik Karlu Maldenu, američkom oskarovcu srpskog porekla. Na ceremoniji kojoj su prisustvovali premijerka Ana Brnabić, ministar kulture Vladan Vukosavljević, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, ambasador SAD Kajl...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.