GIK Šabac: Izbori 7 dana od ukidanja vanredne situacije; SNS Šabac: Zelenović bi da još ostane na vlasti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Jul.2020, 16:29

GIK Šabac: Izbori 7 dana od ukidanja vanredne situacije; SNS Šabac: Zelenović bi da još ostane na vlasti

Gradska izborna komisija u Šapcu donela je danas odluku da se ponovni lokalnih izbora na 27 biračkih mesta održe u roku od sedam dana od dana od ukidanja vanredne situacije u ovom gradu, javljaju Novosti.

Predsednik GIK Budimir Pavlović kazao je na konferenciji za novinare da je to telo zasedalo elektronski, zbog situacije sa korona virusom.

Kako je rekao, "za" odluku je bilo 12 članova GIK-a dok je njih 6 bilo uzdržano, prenose Novosti.

Na lokalnim izborima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u Šapcu SNS je osvojila preko 30.000 glasova i 37 odbornika (od 69), a predstavnici liste Nebojše Zelenovića, koji je osvojio 23 mandata, zatražili su obaranje izbora na svih 100 birališta.

Upravni sud doneo je odluku o poništavanju glasanja na 27 birališta, ali je naknadnim žalbama i situacijom sa korona virusom izborni proces prolongiran, napominje list.

SNS Šabac: Zelenović bi da još ostane na vlasti

Gradski odbor Srpske napredne stranke Šabac ocenio je da današnjom odlukom Gradske izborne komisije da se lokalni izbori ponove na 27 biračkih mesta sedam dana nakon prestanka vanredne situacije u tom gradu raskrinkan, kako kažu, podlo osmišljeni plan Nebojše Zelenovića, da iako je izgubio izbore, još neko vreme ostane na vlasti.

"Sve je učinio Zelenović da kupi još vremena na vlasti odugovlačeći ponavljanje izbora na 27 biračkih mesta kako bi odložio konačno priznanje izbornog poraza i odlazak sa vlasti", ocenjuju šabački naprednjaci.

Oni tvrde i da je GIK po njegovom nalogu, odlučila da se izbori na 27 biračkih mesta ponove sedam dana po ukidanju vanredne situacije u Šapcu, kao da je, kako kažu, reč o vanrednom stanju, a ne o vanrednoj situaciji za koju je u ogromnoj meri odgovoran upravo Nebojša Zelenović.

Oni kažu i da je Zelenović ne čineći ništa, pustio da broj zaraženih raste, kako bi uveo vanrednu situaciju i od Šapca prvi put od početka krize sa korona virusom, napravio žarište s ciljem da po svaku cenu odloži ponovljene izbore i konačnu primopredaju vlasti.

"Ništa nije važno, ni građani, ni njihovo zdravlje, ni izborna volja naroda. Važno je samo da Zelenović i njegov mentor Dušan Petrović još koji dan otimaju pare Šapčana istovremeno uništavajući dokumentaciju o prethodnim kriminalnim aktivnostima", navodi se u saopštenju.

Građani su sa 30 hiljada glasova već rekli kome veruju, SNS i Aleksandru Vučiću, ukazuje se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.