Izvor: RTS, 11.Jul.2020, 14:25

Ponavljanje izbora u Šapcu, na birališta posle ukidanja vanredne situacije

Izbori za odbornike šabačke skupštine na 27 biračkih mesta biće ponovljeni sedam dana nakon ukidanja vanredne situacije u gradu, odlučila je gradska izborna komisija.
Iz Upravnog suda stigle su presude na 13 žalbi, očekuje se i na još jedan prigovor koji ne može uticati na odluku.
Pravo glasa imaće oko 28.800 birača na 20 mesta u selu i sedam u gradu. Sve zakonske norme >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su ispoštovane kaže predsednik komisije a datum ponavljanja uslovljen nepovoljnom epidemiološkom situacijom i višestrukim povećanjem broja obolelih.
"Videli ste da je posle Beograda Šabac najkritičnije mesto u Srbiji, zato je naša obaveza jer se i u tom zakonu koji sam pomenuo vodi računa o smanjenju rizika i to je nacionalni i lokalni prioritet", istakao je predsednik gradske izborne komisije Šapca Budimir Pavlović.
Za gradsku izbornu komisiju obevezujeće su i donete mere među kojima i zabrana više od pet osoba u zatvorenom prostoru.
Komisija broji više od dvadeset članova, a po ovoj meri nemoguće je i obezbediti sigurnost na samim biračkim mestima, rekao je Pavlović.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

GIK Šabac: Izbori 7 dana od ukidanja vanredne situacije; SNS Šabac: Zelenović bi da još ostane na vlasti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Jul.2020

Gradska izborna komisija u Šapcu donela je danas odluku da se ponovni lokalnih izbora na 27 biračkih mesta održe u roku od sedam dana od dana od ukidanja vanredne situacije u ovom gradu, javljaju Novosti...Predsednik GIK Budimir Pavlović kazao je na konferenciji za novinare da je to telo zasedalo...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

GIK u Šapcu raspisala ponovljene izbore

Izvor: Danas, 11.Jul.2020

Predsednik  Gradske izborne komisije u Šapcu Budimir Pavlović, na konferenciji za novinare ukazao je da će se ponovljeni izbori na 27 biračkih mesta održati sedam dana nakon ukidanja vanredne situacije.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.