Fudbaleri nisu dobili vize: Ništa od meča sa SAD, Panama novi rival

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jan.2021, 11:45

Fudbaleri nisu dobili vize: Ništa od meča sa SAD, Panama novi rival

Prijateljska utakmica između SAD i Srbije, zakazana za 31. januar u Orlandu, otkazana je pošto srpski fudbaleri nisu dobili američke vize, potvrdio je Tanjugu portparol FSS Milan Vuković.

Ipak, FSS je brzo reagovao i zakazao prijateljski meč sa Panomom, za 28. januar.

"Bili smo iznenađeni kada nam je javljeno da fudbaleri neće dobiti vize. Prvobitni dogovor bio je da će nam vize biti izdate u Beogradu, ali posle toga nam je rečeno da ćemo vize dobiti u ambasadi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << SAD u Santa Domingu, gde naša selekcija igra prvi prijateljski meč protiv Dominikanske Republike. Ipak, poslednja informacija glasi da ambasada nije u mogućnosti da nam izda vizu zbog situacije sa korona virusom, Američki savez uputio nam je izvinjenje", rekao je Vuković.

Kako je naveo, FS Srbije je brzo reagovao, kontaktirao FIFA i zakazano je gostovanje selekciji Paname.

"Odmah smo kontaktirali naše prijatelje iz FIFA i u najbržem mogućem roku dogovorili smo utakmicu u Panami, za 28. januar, tri dana posle meča protiv Dominikane", istakao je Vuković.

Stolica: Idemo sa velikom dozom optimizma

Odlazimo sa velikom dozom optimizma i zadovoljni onim što smo uspeli da uradimo u ovih poslednjih četiri - pet dana zajedničkog boravka, izjavio Stolica, selektor mlade fudblaske reprezentacije Srbije zadužen za A tim.

"Moram priznati da je sve prošlo jako dobro, momci su prihvatili sve zahteve a njihov odnos je od prvog dana bio na vrhunskom nivou. Možemo s pravom da očekujemo pre svega dobru igru, tako da mislim da će sve ovo i od strane rezultata biti dobro ispraćeno. Odlazimo sa velikom dozom optimizma i zadovoljni onim što smo uspeli da uradimo u ovih poslednjih četiri - pet dana zajedničkog boravka", rekao je Stolica za sajt FSS.

Pred put na američku turneju bilo je i kadrovskih promena.

"Nažalost tu je jedan detalj koji je poremetio sve. Poremetio malo i sam koncept, atmosferu, zbog tih momaka koji ne mogu da putuju sa nama. Filip Stevanović i Mihailo Ivančević su ostali, odnosno otpali zbog povreda sa ovog spiska. Stevanović se povredio već prvi dan po dolasku, a Ivančević se nažalost povredio na poslednjem treningu. Ostaje žal zbog tih momaka koji neće moći da debituju u A timu, ali pred njima je dosta vremena i nadam se da će jednog dana to uspeti da ostvare".

Stolica se osvrnuo i na to kako su se momci privikli na sistem rada u reprezentaciji.

"Mislim da je velika većina njih već bila u mladim selekcijama tako da su upoznati i sa zahtevom i sa idejama. Imamo dosta igrača koji su bili sa nama u mladoj selekciji. Zadovoljni smo adaptacijom svih igrača, tako da je u suštini pred ovaj polazak sve veoma pozitivan utisak", zaključio je Stolica.

Birmančević i Lukić: Da dobro prezentujemo Superligu

Fudbaler Srbije Veljko Birmančević izjavio je da se reprezentacija koju čine igrači iz domaćeg šampionata dobro pripremila za američku turneju.

"Moram da istaknem da smo dobro radili u Staroj Pazovi, nadam se da ćemo na turneji ostaviti dobar utisak i ostvariti pobede. Imamo odličnu atmosferu bez obzira što se svi ne poznajemo dovoljno dobro. Kada se radi o zahtevima stručnog štaba, onda moram da kažem da ja i još neki igrači smo već upoznati sa tim zahtevima, jer smo pošli kroz mladu selekciju. Ostali su sve dobro prihvatili i nadam se da ćemo svi zajedno biti spremni za ono nas očekuje", rekao je Birmančević za sajt FSS.

Napadač TSC-a Nenad Lukić ne krije da je srećan zbog onoga što njega i saigrače očekuje na američkoj turneji.

"Sve ovo je neka nagrada za do sada uloženi napor, igre i golove koje sam postigao. Dobro smo radili u Staroj Pazovi, za relativno kratko vreme prihvatili zahteve onoga što traži šef i stručni štab. Nadam se da ćemo na ovoj turneji veoma dobro prezentovati Superligu Srbije i srpski fudbal", istakao Lukić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ŠOK ZA ORLOVE: Srpski fudbaleri u avionu saznali da Amerikanci neće da im izdaju vizu! Ništa od utakmice!

Izvor: Kurir, 21.Jan.2021

 Fudbalska reprezentacija Srbije, koju čine igrači iz Super lige uz Ranka Veselinovića iz Vankuvera, otputovala je na američku turneju, a u avioni ih je sačekala vest da SAD neće da im odobri vizu!

Nastavak na Kurir...

PROBLEMI ZA REPREZENTACIJU SRBIJE: Amerikanci neće da im izdaju vize!

Izvor: HotSport.rs, 21.Jan.2021

Problemi za izabranike Ilije Stolice! Fudbalska reprezentacija Srbije sastavljena od igrača koji nastupaju u Superligi Srbije danas je otputovala u Dominikansku Republiku! Reprezentativci su u avionu saznali da 31. januara neće igrati protiv SAD, jer je meč otkazan. Razlog je taj što „Orlovi“...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.