Francuska spremna da uloži veto

Izvor: B92, 20.Mar.2019, 09:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Francuska spremna da uloži veto"

Francuska spremna da uloži veto na zahtev VB za odlaganje Bregzita u slučaju da London ne ponudi ništa kao alternativu ili da su time ugrožavaju institucije EU.

To je saopšteno iz kabineta predsednika Emanuela Makrona.

"To je moguć scenario, ako se ne ispune uslovi za odlaganje Bregzita", rekao je francuski zvaničnik na pitanje o mogućem vetu Pariza.

On je dodao da eventualno odlaganje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Bregzita moraju da podrže sve članice bloka, prenosi Rojters.

Makronov savetnik je dodao da će Francuska razmatrati zahtev Britanije za odlaganje Bregzita prema dva kriterijuma - da li postoji kredibilan britanski plan ili strategija koja može da dobije podršku većine u Vestminsteru i kakve će to posledice imati po funkcionisanje institucija EU.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"Francuska spremna da uloži veto"

Izvor: Vesti-online.com, 20.Mar.2019

Francuska spremna da uloži veto na zahtev VB za odlaganje Bregzita u slučaju da London ne ponudi ništa kao alternativu ili da se time ugrožavaju institucije EU...To je saopšteno iz kabineta predsednika Emanuela Makrona...- To je moguć scenario, ako se ne ispune uslovi za odlaganje Bregzita - rekao...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.