Fon Kramon: Neusaglašavanje Srbije sa EU po pitanju rata u Ukrajini odvešće je u samoizolaciju

Izvor: Beta, 25.Feb.2022, 18:49

Fon Kramon: Neusaglašavanje Srbije sa EU po pitanju rata u Ukrajini odvešće je u samoizolaciju

 Poslanica Evropskog parlamenta i izvestilac za Kosovo Viola fon Kramon pozvala je danas srpsku Vladu i predsednika države da osude rusku invaziju na Ukrajinu i navela da će nesaradnja sa Evropskom unijom po tom pitanju odvesti Srbiju u samoizolaciju. "Vreme je da srpska Vlada i predsednik Srbije (Aleksandar Vučić) osude rusku invaziju na Ukrajinu. Vreme za sedenje na dve stolice je gotovo. Neuskladjivanje sa celom Evropom po ovom pitanju odvešće Srbiju u samoizolaciju", navela je ona na Tviteru.Predsednik Srbije danas bi oko 18.00 trebalo da iznese zvaničan stav Srbije po pitanju rata u Ukrajini. Srbija je jedina država u Evropi koja za sada nije osudila upad ruskih trupa na terotoriju Ukrajine.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Twiter

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Bilčik: Putinov napad na Ukrajinu i prelomni trenutak za Zapadni Balkan

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Feb.2022

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bičik ocenio je danas da napad ruskog predsednika Vladimira Putina na Ukrajinu predstavlja prelomni trenutak za Zapadni Balkan i da se odluka Srbije da se ne pridruži EU sankcijama odražava na šire odnose Srbije sa Unijom.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.