Evropa: U Moskvi rekordan broj novozaraženih u jednoj nedelji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jun.2021, 12:47

Evropa: U Moskvi rekordan broj novozaraženih u jednoj nedelji

U Moskvi je protekle nedelje zabeležen rekordan broj novozaraženih korona virusom za sedam dana od početka pandemije, pošto su zabeležena 51.853 nova slučaja, navodi agencija Tas s pozivajući se na podatke kriznog štaba.

U celoj Rusiji zabeležen je porast broja infekcija, pa je tokom prošle nedelje registrovano 108.139 novih slučajeva, u odnosu na 82.250 koliko ih je bilo prethodne sedmice.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
To je porasta za 31,5 odsto i najviši broj novozaraženih u jednoj nedelji od prve nedelje februara ove godine.

U Rusiji je u poslednja 24 sata potvrđeno 17.611 novih slučajeva, od kojih 8.305 u Moskvi, a preminulo je 450 osoba.

U Rusiji je tokom poslednjih nedelju dana došlo do značajnog porasta broja novih slučajeva korona virusa, a najteža situacija je u Moskvi koja beleži rekordne brojke.

Kremlj je za najnovije povećanje u kovid-19 infekcijama okrivio uticaj "nihilizma" među stanovništvom, odbijanje ljudi da se vakcinišu, i mutacije korona virusa.

Predsednik Vladimir Putin i portparol Dmitri Peskov su rekli da promocija vakcinacije očigledno nije bila dovoljno efikasna kako se želelo i da Putin prati situaciju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

NEDOVOLJNO EFIKASNA PROMOCIJA VAKCINACIJE: U Moskvi rekordan broj novozaraženih u jednoj nedelji

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jun.2021

U Moskvi je protekle nedelje zabeležen rekordan broj novozaraženih korona virusom za sedam dana od početka pandemije, pošto su zabeležena 51.853 nova slučaja..U celoj Rusiji zabeležen je porast broja infekcija, pa je tokom prošle nedelje registrovano 108.139 novih slučajeva, u odnosu na 82.250...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.