20. jun  2021. 12.31  →  16.51 | Izvor: Tanjug

Evropa: U Moskvi rekordan broj novozaraženih u jednoj nedelji

MOSKVA -

U Moskvi je protekle nedelje zabeležen rekordan broj novozaraženih korona virusom za sedam dana od početka pandemije, pošto su zabeležena 51.853 nova slučaja, navodi agencija Tas s pozivajući se na podatke kriznog štaba.

U celoj Rusiji zabeležen je porast broja infekcija, pa je tokom prošle nedelje registrovano 108.139 novih slučajeva, u odnosu na 82.250 koliko ih je bilo prethodne sedmice.

To je porasta za 31,5 odsto i najviši broj novozaraženih u jednoj nedelji od prve nedelje februara ove godine.

rusija, korona, ugostitelj, kafić, stolovi

U Rusiji je u poslednja 24 sata potvrđeno 17.611 novih slučajeva, od kojih 8.305 u Moskvi, a preminulo je 450 osoba.

U Rusiji je tokom poslednjih nedelju dana došlo do značajnog porasta broja novih slučajeva korona virusa, a najteža situacija je u Moskvi koja beleži rekordne brojke.

Kremlj je za najnovije povećanje u kovid-19 infekcijama okrivio uticaj "nihilizma" među stanovništvom, odbijanje ljudi da se vakcinišu, i mutacije korona virusa.

Predsednik Vladimir Putin i portparol Dmitri Peskov su rekli da promocija vakcinacije očigledno nije bila dovoljno efikasna kako se želelo i da Putin prati situaciju.

Gintzburg: Sputnjik Ve štiti od svih varijanti korona virusa

Ruska vakcina protiv korona virusa Sputnjik Ve štiti od svih poznatih varijanti korona virusa, tvrdi direktor Nacionalnog centra za epidemiologiju i mikrobiologiju Gamaleja, Aleksandar Gincburg.

On je precizirao da to uključuje i britansku varijantu, kao i delta soj prvi put otkriven u Indijii, prenosi Tass.

Cenatra Gamalej je razvio vakcinu Spunjik Ve, koja je prva registrovana vakcina protiv korona virusa.

Tagovi