Erdogan najavljuje obračun sa ljudima iz svoje partije

Izvor: B92, 27.Apr.2019, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan najavljuje obračun sa ljudima iz svoje partije

Istanbul -- Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan najavio je danas, nedeljama nakon izbornog poraza da će se suočiti sa protivnicima unutar svoje partije Pravde i razvoja.

"Dok se mi borimo sa spoljnim protivnicima, moram da kažem da ima ljudi unutar stranke koji rade na našu štetu", rekao je Erdogan, preneo je Rojters.

On je objasnio da će ih pozvati na odgovornost, zbog budućnosti ove organizacije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ali nije objasnio kakve konkretno akcije planira da sprovede.

Turska vrhovna izborna komisija je ranije delimično odbacila žalbu RedžepaTajipa Erdogana u delu koji se odnosi na hiljade glasačkih listića za koje Erdoganova partija tvrdi da nisu prihvatljivi zbog prethodnih vladinih uredbi.

Komisija još nije donela odluku o poništavanju izbora u Istanbulu zbog ostalih nepravilnosti tokom glasanja, uključujući pogrešan unos podataka o glasanju, ili glasove ljude koji su, prema AKP Partiji, bili mrtvi, nepodobni ili glasali dva puta, preneo je Rojters.

Kako podseća agencija, posle 17 dana prigovora i ponovnog prebrojavanja, kandidat turske opozicije Ekrem Imamoglu stupio je na dužnost gradonačelnika Istanbula.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Erdoganov obračun sa "mangupima u sopstvenim redovima"

Izvor: RTS, 27.Apr.2019

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan kaže da će se suprotstaviti protivnicima unutar njegove partije, nedeljama nakon što je pretrpeo izborni poraz u Ankari i Istanbulu, prenosi Rojters. . Erdogan i njegove pristalice...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.