Edita Tahiri odgovorila: Neka Srbija menja svoj ustav

Izvor: B92, 16.Okt.2020, 13:47

Edita Tahiri odgovorila: Neka Srbija menja svoj ustav

Priština -- Edita Tahiri oglasila se povodom izjave specijalnog predstavnika EU Miroslava Lajčaka da kosovski ustav nije Biblija i da se uvek može promeniti.

Bivša kosovska ministarka za dijalog Beograda i Prištine navela je da i Srbija može da promeni svoj ustav.

"Posle nedavne Lajčakove posete Kosovu i Srbiji, moja poruka je da je polazna tačka konačnog sporazuma da Srbija promeni ustav uklanjanjem >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kosova iz njega. Govorim sa pozicije bivše šefice za pregovore na kojoj sam bila sedam godina", napisala je ona na Tviteru.

Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je juče u Beogradu da je sve u vezi sa Zajednicom srpskih opština već dogovoreno i potpisano i da treba da se ostvari, kao i da se kosovski Ustav može promeniti i da to nije Biblija.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

ČIJI USTAV JE BIBLIJA? Tahiri odgovorila Lajčaku: Srbija da ukloni Kosovo iz preambule

Izvor: Blic, 16.Okt.2020

Bivša kosovska ministarka za dijalog Beograda i Prištine Edita Tahiri izjavila je danas, povodom izjave specijalnog predstavnika EU Miroslava Lajčaka da kosovski ustav nije Biblija i da se uvek može promeniti, da i Srbija može da promeni svoj ustav.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.