Petak, 16.10.2020.

13:46

Edita Tahiri odgovorila: Neka Srbija menja svoj ustav

Edita Tahiri oglasila se povodom izjave specijalnog predstavnika EU Miroslava Lajčaka da kosovski ustav nije Biblija i da se uvek može promeniti.

Izvor: Tanjug

Edita Tahiri odgovorila: Neka Srbija menja svoj ustav
Foto: EPA/OLIVIER HOSLET

Bivša kosovska ministarka za dijalog Beograda i Prištine navela je da i Srbija može da promeni svoj ustav.

"Posle nedavne Lajčakove posete Kosovu i Srbiji, moja poruka je da je polazna tačka konačnog sporazuma da Srbija promeni ustav uklanjanjem Kosova iz njega. Govorim sa pozicije bivše šefice za pregovore na kojoj sam bila sedam godina", napisala je ona na Tviteru.

Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je juče u Beogradu da je sve u vezi sa Zajednicom srpskih opština već dogovoreno i potpisano i da treba da se ostvari, kao i da se kosovski Ustav može promeniti i da to nije Biblija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: