EVAKUACIJA STANOVNIŠTVA U TURSKOJ: Ovi gradovi su pod kontrolom Islamske države!

Izvor: Telegraf.rs, 23.Avg.2016, 19:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EVAKUACIJA STANOVNIŠTVA U TURSKOJ: Ovi gradovi su pod kontrolom Islamske države!

Turska je danas naložila evakuaciju stanovnika Karkamiša, grada na granici sa Sirijom, nedaleko od Džarabulusa koji je pod kontrolom Islamske države, javila je televizija CNN Turk.

Policija je preko megafona upozorila građane da se evakuišu "iz bezbednosnih razloga" iz grada Karkamiša, na koji su ispaljene dve minobacačke granata sa teritorije Sirije, prenosi AFP.

Mediji takođe prenose da sirijski pobunjenici >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << koje podržava Ankara pripremaju veliku ofanzivu kako bi povratili Džarabulus iz ruku džihadista.

Istovremeno, danas je u Ankari turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu rekao da će Turska pružiti svaku vrstu podrške operacijama protiv džihadista Islamske države iz Sirije i Iraka, uključujući i moguću ofanzivu na Džarabulus, koji je pod kontrolom IS.

On je naveo da je njegova zemlja odlučna u borbi protiv IS i kurdskih milicija, "kako u Turskoj, tako i izvan nje", rekavši da su te dve grupe intenzivirale napade u Turskoj posle prošlomesečnog pokušaja vojnog puča.

Čavušoglu nije precizirao kakva će biti planirana turska podrška, navodi AP.

On je na konferenciji za novinare sa mađarskim kolegom Peterom Sijartom rekao da je Turska ubila oko 650 džihadista u vazdušnim udarima izvedenim iz vojne baze na severu Iraka.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

OFANZIVA: Turci ušli u glavno uporište ISIS-a!

Izvor: Mondo, 23.Avg.2016

Sirijski pobunjenici saopštili su danas da su njihove trupe, u ofanzivi pod vođstvom turskih snaga, ušle u grad Džarablus, ključno uporište džihadista Islamske države na granici sa Turskom...Foto: IHA via AP..Prema navodima portparola pobunjeničkih snaga, njihovi borci ušli su danas u Džarablus,...

Nastavak na Mondo...

Turska: Evakuacija na granici, ofanziva na ID

Izvor: OkRadio.rs, 23.Avg.2016

Turska je u utorak naložila evakuaciju stanovnika Karkamiša, grada na granici sa Sirijom, nedaleko od Džarabulusa koji je pod kontrolom Islamske države, javila je televizija CNN Turk. Policija je preko megafona upozorila građane da se evakuišu "iz bezbednosnih razloga" iz grada Karkamiša, na...

Nastavak na OkRadio.rs...

Turski tenkovi na granici sa Sirijom

Izvor: Blic, 24.Avg.2016, 08:43

Turski tenkovi prišli su danas sirijskoj granici i otvaraju vatru, ali nisu prešli granicu, javila je mreža CNN Turk...Si-En-En Turk javio je ranije da su tenkovi prešli u Siriju, ali je ova informacija kasnije demantovana...Televizija je prikazala snimak na kome se vidi manevrisanje nekoliko tenkova...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.