EU poziva novu kosovsku vladu da sarađuje sa Beogradom

Izvor: RTS, 10.Sep.2017, 18:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU poziva novu kosovsku vladu da sarađuje sa Beogradom

Portparolka Evropske komisije Maja Kocijančič pozdravila je formiranje kosovske vlade koju je pozvala da "u saradnji sa Beogradom osigura kvalitativni iskorak" u dijalogu.
"Pozdravljamo formiranje vlade na Kosovu. Pozivamo novu vladu da odmah započne rad na primeni neophodnih reformi u oblasti vladavine prava i ekonomije. Kosovu je potrebno da poboljša svoju konkurentnost, stvori nova radna mesta i prilike >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za svoje građane", poručila je Kocijančič u saopštenju prosleđenom medijima.

Kocijančič je tom prilikom podsetila da je neophodno da Priština ispuni svoje obaveze kako bi napredovala ka viznoj liberalizaciji i razgraničenju sa Crnom Gorom.
"Nova vlada mora da preuzme aktivnu ulogu u regionu i da radi zajedno sa Beogradom kako bi došlo do kvalitativnog iskoraka u dijalogu između Beograda i Prištine kome posreduje EU", naglasila je Maja Kocijančič.
Zaključila je da je sve pomenuto neophodno kako bi Priština nastavila da napreduje na svom evropskom putu i ponovila da Kosovo "nema vremena za gubljenje".
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.