EU poziva novu vladu Kosova da sarađuje sa Beogradom

Izvor: Blic, 10.Sep.2017, 18:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU poziva novu vladu Kosova da sarađuje sa Beogradom

Porparolaka Evropske komisije Maja Kocijančić pozdravila je formiranje vlade na Kosovu koju je pozvala da "u saradnji sa Beogradom osigura kvalitativni iskorak" u dijalogu između Beograda i Prištine.

"Pozdravljamo formiranje vlade na Kosovu. Pozivamo novu vladu da odmah započne rad na primeni neophodnih reformi u oblasti vladavine prava i ekonomije. Kosovu je potrebno da poboljša svoju konkurentnost, stvori nova radna mesta i prilike za svoje građane", poručila je Kocijančić >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u saopštenju prosleđenom medijima.

Kocijančić je tom prilikom podesetila da je neopohodno da Kosovo ispuni svoje obaveze kako bi napredovalo ka viznoj liberalizaciji i razgraničenju sa Crnom Gorom.

"Nova vlada mora da preuzme aktivnu ulogu u regionu i da radi zajedno sa Beogradom kako bi došlo do kvalitativnog iskoraka u dijalogu između Beograda i Prištine kome posreduje EU", naglasila je Maja Kocijančić.

Ona je zaključila da je sve pomenuto neophodno kako bi Kosovo nastavilo da napreduje na svom evropskim putu i ponovila da Kosovo "nema vremena za gubljenje".

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EU poziva novu kosovsku vladu da sarađuje sa Beogradom

Izvor: RTS, 10.Sep.2017

Portparolka Evropske komisije Maja Kocijančič pozdravila je formiranje kosovske vlade koju je pozvala da "u saradnji sa Beogradom osigura kvalitativni iskorak" u dijalogu. . "Pozdravljamo formiranje vlade na Kosovu. Pozivamo...

Nastavak na RTS...

EU poručila: Vreme je da Kosovo ispuni svoje obaveze

Izvor: Vesti-online.com, 10.Sep.2017

Porparolaka Evropske komisije Maja Kocijančić pozdravila je formiranje vlade na Kosovu koju je pozvala da "u saradnji sa Beogradom osigura kvalitativni iskorak" u dijalogu između Beograda i Prištine...- Pozdravljamo formiranje vlade na Kosovu. Pozivamo novu vladu da odmah započne rad na primeni...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.