EU pozdravlja ponovno uspostavljanje leta Beograd–Priština

Izvor: RTS, 21.Jan.2020, 16:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU pozdravlja ponovno uspostavljanje leta Beograd–Priština

Portparol EU Peter Stano pozdravio je uspostavljanje direktne avio-linije između Beograda i Prištine. Kada je reč o statusu Kosova, Evropska unija, kako je istakao, nema da kaže ništa novo.
"Komercijalni let između dva mesta neće uticati, niti promeniti poziciju EU o statusu, što je pitanje o čemu treba da se razgovara u okviru dijaloga Beograda i Prištine", rekao je Stano na pitanje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Tanjuga da li Unija kao statusno neutralna u dijalogu Beograda i Prištine ovaj let smatra domaćim ili međunarodnim.
Stano je podsetio da visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj prošle nedelje u odvojenim telefonskim razgovorima sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem pozvao strane da nastave dijalog i najavio skore posete.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Brisel 'zatečen' dogovorom o letu od Beograda do Prištine

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 21.Jan.2020

Evropska unija, koja posreduje u dijalogu Kosova i Srbije o normalizaciji odnosa, nije bila upućena u ovaj proces, saznaje Radio Slobodna Evropa iz pouzdanih izvora unutar evropskih institucija.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.