ERDOGAN POKUŠAO DA POBEGNE ZA LONDON: Nemci odbili da mu daju azil!

Izvor: Telegraf.rs, 16.Jul.2016, 01:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ERDOGAN POKUŠAO DA POBEGNE ZA LONDON: Nemci odbili da mu daju azil!

Opšti haos je u Turskoj, gde je u toku vojni udar u želji za svrgavanjem predsednika Redžepa Tajipa Erdogana.

On je pokušao da pobegne iz zemlje za Nemačku, gde je tražio azil, ali su Nemci odbili njegov zahtev.

Prema najnovijim informacijama, posle toga je pokušao da pobegne u Englesku i da odleti za London, ali ni u tome nije uspeo.

Ipak, ovo su sve za sada neproverene informacije, pošto se niko >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << od zvaničnika nije oglašavao po ovom pitanju.

Ranije je javljeno da je Erdogan na odmoru na jugu zemlje u Bodrumu odakle je krenuo ka istanbulskom aerdoromu ili u Ankaru.

Foto: AP/Tanjug

Sve to je demantovao njegov viši savetnik, Kemal Hasimi, koji je rekao da je Erdogan trenutno u Istanbulu i da njihove snage preuimaju kontrolu nad većim delom grada, koji su prethodno okupirali vojnici.

Zapadni mediji posle toga su preneli da je predsednik privatnim avionom možda sleteo u Grčku,  i da je  zatražio azil u Nemačkoj.

U međuvremenu se preko aplikacije "fejs tajm" oglasio i sam Erdogan rekaviši da je "i dalje predsednik" i pozvao narod da "izađe na ulice i brani demokratiju".

Ljudi su ga poslušali i trenutno je na ulicama Istanbula pravi haos.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.