Džordan dobio najteže pitanje u Parizu: Legendarni Majkl odabrao najbolje Evropljane u istoriji NBA lige

Izvor: Večernje novosti, 25.Jan.2020, 12:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džordan dobio najteže pitanje u Parizu: Legendarni Majkl odabrao najbolje Evropljane u istoriji NBA lige

Rekao bih da su proširili stil i doneli raznovrsnost u igru, što smatram da je veoma dobra stvar. Forsiraju nas da igramo raznovrsnije - kaže Majkl U sklopu NBA utakmica širom sveta, u Parizu su meč odigrali Milvoki i Šarlot. Baksi su, na krilima Janisa Adetokumba slavili (116:103).Meč je pratio i vlasnik Hornetsa i po mnogima najbolji igrač svih vremena >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Majkl Džordan. On je u prestonici Francuske igrao 1997. godine na “Mekdonalds turniru” kada su Bulsi odmerili snage sa Olimpijakosom.- Davno sam bio u Parizu, ali se sećam svega. Srećan sam što sam ponovo ovde i to na jednoj NBA utakmici - rekao je Džordan.PROČITAJTE JOŠ: Srbin ukrao šou: Dabl-dabl maestralnog Jokića protiv Vilijamsona i Pelikansa (VIDEO) Medije je zanimalo i njegovo mišljenje o Lebronu Džejmsu koji se često poredi sa “Letećim visočanstvom”.- Igramo u različitim erama. Lebron je zaista sjajan i njegov sam veliki fan. Ostavio je dubok trag u ovom sportu i nastaviće da briljira. Ipak, ne treba porediti različite periode.Nezaobilazna tema bio je uticaj Evropljana na američku košarku.- Rekao bih da su proširili stil i doneli raznovrsnost u igru, što smatram da je veoma dobra stvar. Uticali su i na poentiranje, mečevi se igraju sa sve više poena. Rekao bih da će biti sve bolje i bolje. Forsiraju nas, Amerikance, da igramo što raznovrsniju košarku. To je nešto što su nas Evropljani naučili.Onda je dobio pitanje zbog kog je morao da se zamisli - da nabroji pet najboljih evropskih igrača koji su igrali u NBA ligi.- Broj jedan je Toni Kukoč. Svi znaju zašto. Dražen Petrović, Arvidas Sabonis. Uf, mogu li odgovor da dam kasnije? Morao bih baš dobro da razmislim i da prođem kroz celu listu sjajnih košarkaša iz NBA. Mnogi su ostavili veliki trag i teško mi je da stavim jednog pre drugog. Potrebno mi je mnogo više vremena od jedne pres konferencije - izvukao se Džordan.PROČITAJTE JOŠ: Lebron, za dlaku, prestigao Dončića u trci za kapitensku traku Osvrnuo se na kraju na igre Zajona Vilijamsona, prvog pika sa prošlogodišenjg drafta koji je tek nedavno debitovao. On je odabrao Džordanov brend patika.- Gledali smo na Zajona kao nekoga ko može da napravi veliki uticaj u ligi. Donosi neverovatnu energiju. Imali smo sreće što je odabrao nas - zaključio je Džordan.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Džordan otkrio ko je najbolji evropski košarkaš ikada

Izvor: B92, 25.Jan.2020

Majkl Džordan, najveći košarkaš svih vremena, prisustvovao je utakmici NBA lige u Parizu između Milvokija i Šarlota, koji je u njegovom vlasništvu...Najkvalitetnije košarkaško takmičenje već godinama organizuje brojne revijalne i ligaške susrete na starom kontinentu, a evropski igrači dobijaju...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.