Izvor: Nezavisne Novine, 17.Mar.2016, 15:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džon Keri: Islamska država vrši genocid nad hrišćanima i drugim manjinama u Iraku i Siriji

VAŠINGTON - SAD promijenile su stav o masovnom ubijanju hrišćana, Jazida i šiita od strane terorista Islamske države, a novo stajalište saopštio je šef američke diplomatije.

Sjedinjene Američke Džave utvrdile su da Islamska država vrši genocid nad hrišćanima i drugim manjinama u Iraku i Siriji, saopštio je Džon Keri.

"Smatram da je Daeš odgovorna za genocid nad grupama koje žive u oblastima pod njihovom kontrolom, uključujući Jazide, hrišćane i muslimane šiite", kazao je Keri prvi put uprotrijebivši za teroriste naziv Daeš (arapski akronim).

(NN/RT)
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kerry: Militanti Islamske države su počinili genocid

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 17.Mar.2016

Američki državni tajnik John Kerry obraćajući se u State Departmentu kazao je da su militanti Islamske države počinili genocid  protiv kršćana, Jezida i drugih etničkih grupa u područjima koje drže pod kontrolom...“ IDIL je genocidan sam po sebi, p oideologiji i akcijama , po onome u što...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Keri: DAEŠ počinio genocid

Izvor: Vostok.rs, 17.Mar.2016

Sjedinjene Američke Države utvrdile su da je DAEŠ počinio genocid nad hrišćanima i ostalim manjinama u Siriji i Iraku, saopštio je državni sekretar SAD Džon Keri.. . „Po mom sudu, DAEŠ je odgovoran za genocid protiv manjinskih grupa na teritorijama pod njihovom kontrolom, uključujući...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.