Keri: Islamska država je počinila genocid

Izvor: B92, 17.Mar.2016, 14:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Keri: Islamska država je počinila genocid

Vašington -- Američki državni sekretar Džon Keri utvrdio je da je Islamska država počinila genocid nad hrišćanima i drugim manjinama u Iraku i Siriji.

Neimenovani zvaničnici su rekli svetskim agencijama da će Keri tu odluku obrazložiti u četvrtak, što će se poklopiti sa predviđenim rokom, koji je, kako je ranije objavljeno iz Stejt departmenta, Vašington umalo propustio.

Odlaganje ovakve odluke su oštro kritikovali visoki politički zvaničnici >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i zastupnici donošenja mišljenja po kom je paravojna islamistička formacija počinila genocid.

”Ovo otkriće neće obavezati SAD da preduzmu dodatne akcije protiv militanata Islamske države”, naveli su zvaničnici koji su ostali anonimni jer nisu dobili odobrenje da javno prenesu Kerijevu odluku.

Oni su dodali da će Keri u odluci posebno apostrofirati zločine nad hrišćanima, jazidima i šiitima.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

(VIDEO) DŽON KERI: Islamska država vrši genocid nad hrišćanima i drugim manjinama u Iraku i Siriji

Izvor: Kurir, 17.Mar.2016

SAD promenile su stav o masovnom ubijanju hrišćana, Jazida i šiita od strane terorista Islamske države, a novo stajalište saopštio je šef američke diplomatije...Secretary @JohnKerry: Daesh is genocidal, responsible for crimes against humanity, ethnic cleansing https://t.co/RzXILVgCyw..Sjedinjene...

Nastavak na Kurir...

Keri: ID počinila genocid

Izvor: OkRadio.rs, 17.Mar.2016

Američki državni sekretar Džon Keri utvrdio je da je Islamska država počinila genocid nad hrišćanima i drugim manjinama u Iraku i Siriji. Neimenovani zvaničnici su rekli svetskim agencijama da će Keri tu odluku obrazložiti u četvrtak, što će se poklopiti sa predviđenim rokom, koji je,...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.