Džamija Al-Aksa gorela u isto vreme kada i Notr Dam, požar lokalizovan (VIDEO)

Izvor: Beta, 16.Apr.2019, 11:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džamija Al-Aksa gorela u isto vreme kada i Notr Dam, požar lokalizovan (VIDEO)

U isto vreme kada je gorela katedrala Notr Dam u Parizu goreo je i deo džamije Al-Aksa u Jerusalimu, javili su jutros palestinski mediji.U Al-Aksi, koja je treće najsvetije mesto za muslimane, izgorela je jedna prostorija za klanjanje, ali su vatrogasci lokalizovali požar koji se nije dalje širio.Požar je izbio u isto vreme kada i požar u katedrali Notr Dam u Parizu.Vatra se na zdanju gotske arhitekture silovito proširila na oko 1.000 kvadratnih metara, ali prema prvim informacijama konstrukcija katedrale je sačuvana.Pariski vatrogasci su jutros saopštili da je požar u Notr Damu potpuno ugašen.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Čuvena džamija u Jerusalimu gorela U ISTO VREME kad i Notr Dam (VIDEO)

Izvor: Blic, 16.Apr.2019

U isto vreme kada je izbio požar u katedrali Notr Dam u Parizu, goreo je i deo džamije Al Aksa u Jerusalimu. U ovoj džamiji, koja je za muslimane posle Meke i Medine treće najsvetije mesto, izgorela je prostorija za klanjanje, ali su vatrogasci lokalizovali požar koji se nije dalje širio.

Nastavak na Blic...

Dok je goreo Notr Dam, požar izbio i u džamiji Al Aksa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Apr.2019

Dok je u Parizu gorela katedrala Notr Dam, požar je izbio i u džamiji Al Aksa u Jerusalimu na krovnoj strukturi u Al Marvani sobi za molitvu...Požar nije izazvao značajnu štetu, ali je ugrozio deo džamije stare preko 2.000 godina, preneo je Galfnjuz...Palestinska novinska agencija je citirala juče...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.