Izvor: SEEcult.org, 15.Apr.2019, 19:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gori katedrala Notr Dam

Čuvenu gotičku katedralu Notr Dam u Parizu zahvatio je 15. aprila popodne požar, koji vatrogasci pokušavaju da smire. Još nije poznat uzrok požara, ali zvaničnici kažu da bi mogao da bude povezan sa radovima na renoviranju te 850 godina stare građevine – jednog od pariskih simbola. Prema navodima svetskih medija, nije poznato da li ima ljudi u zgradi, koju je 2018. godine posetilo više od 13 miliona ljudi. Na društvenim mrežama osvanule su fotografije i snimci vatre i gustog dima na vrhu Notr Dama.

Nastavak na SEEcult.org...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Francuska: Požar u katedrali Notr Dam

Izvor: Danas, 15.Apr.2019

Marion LeBlanc WorherPlamen „guta“ deo čuvene katedrale Veliki požar izbio je u ponedeljak popodne u katedrali Notr Dam u Parizu, saopštila je pariska vatrogasna služba. Uzrok požara još nije poznat, ali zvaničnici kažu da bi mogao da ima veze se radovima na renoviranju katedrale. Na fotografijama...

Nastavak na Danas...

"Sve gori, ništa neće ostati", šta krije 850 godina istorije Notr Dama?

Izvor: B92, 15.Apr.2019

U čuvenoj katedrali Notr Dam juče je izbio veliki požar. Internetom su se proširile slike 850 godina stare građevine koja gori u plamenu. Reči portparola katedrale "Sve gori, ništa neće ostati" pogodile su Francuze kojima je ovo jedan od najznačajnijih kulturnih i turističkih simbola...Ova...

Nastavak na B92...

PROROK JE POGODIO POŽAR NOTR DAMA: Nostradamus predvideo katastrofu TAČNO U DAN! Jezive stvari slede odmah posle nesreće! (VIDEO)

Izvor: Kurir, 16.Apr.2019, 09:18

Požar koji je, prema prvim pretpostavkama, usljed loše izvedenih sanacionih radova, u ponedeljak poslepodne zahvatio parisku katedralu Notr Dam, odmah je dospeo na naslovne stranice svetskih medija.

Nastavak na Kurir...

Princ Nikola Petrović: Poželio sam da budem vatrogasac, a ne arhitekta

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 16.Apr.2019

Crnogorski princ Nikola II Petrović - Njegoš za RSE govori povodom požara koji je 15. aprila zahvatio katedralu Notr Dam.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEcult.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEcult.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.