Dva puta veći nego prethodne godine: Ruski izvoz oružja u 2017. dostigao 16 milijardi dolara

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Mar.2018, 21:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dva puta veći nego prethodne godine: Ruski izvoz oružja u 2017. dostigao 16 milijardi dolara

Rusija će nastaviti aktivno da razvija vojno-tehničku saradnju sa svim zainteresovanim zemljama

Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin izjavio je da je njegova zemlja jedna od vodećih izvoznica naoružanja na svetu, kao i da je u prošloj godini izvezeno oružje u vrednosti od 16 milijardi dolara.

Pročitajte i:

Prema njegovim rečima, ta suma je dva puta veća nego što je izvoz naoružanja bio prethodne godine, dok ukupne porudžbine >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ruskog oružja iznose 45 milijardi dolara.

Putin je na sastanku sa predstavnicima Komisije za vojno-tehničku saradnju rekao i da je taj uspeh izuzetno važan, ako se u obzir uzmu svi nekonkurentni uslovi u kojima su ruske kompanije prinuđene da rade.

- Znanje naših kompanija da efikasno rade u uslovima političkih provokacija i ekonomskih diverzija jasan je pokazatelj da su one izuzetno zdrave, stabilne i imaju ogromni potencijal - istakao je ruski predsednik i dodao da je njihova produkcija poručena za nekoliko godina unapred.

On je naveo i da će Rusija nastaviti aktivno da razvija vojno-tehničku saradnju sa svim zainteresovanim zemljama, između ostalog, i u domenu avijacije, zatim protivvazdušne odbrane, kopnene vojske, flote, kao i onog naoružanja koje je uspešno demonstrirano tokom vojne operacije u Siriji.

Putin je dodao i da Rusija nikada neće staviti sopstveni komercijalni interes ispred pitanja globalne bezbednosti, kao i da će očuvati renome poštenog partnera koji uvek poštuje sve ugovorene i međunarodne obaveze.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.