Drugi krug lokalnih izbora na Kosovu i Metohiji

Izvor: RTS, 19.Nov.2017, 09:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drugi krug lokalnih izbora na Kosovu i Metohiji

Na Kosovu i Metohiji održava se drugi krug izbora za predsednike 20 opština, među kojima su i dve sa srpskom većinom – Klokot i Pasjane. Do 15 časova glasalo je 24,42 odsto birača, podaci su Centralne izborne komisije.
U 18 kosovsko-metohijskih opština, izbori za predsednike opština okončani su u prvom krugu, 22. oktobra. Danas se očekuje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kompletiranje lokalnih organa vlasti u još 20 opština.

U Partešu i Pasjanu, izbori za predsednika opštine biće ponovljeni zbog odluke Panela za žalbe, koji je uprkos pozitivnoj oceni Centralne izborne komisije, poništio rezultate prvog kruga, u kojem je pobedio kandidat Srpske liste Dragan Petković. On će biti kandidat Srpske liste i u ponovljenom procesu.
U Klokotu, kandidat Srpske liste u drugom krugu je Božidar Dejanović.
U osam drugih opština sa srpskom većinom, kandidati Srpske liste pobedili su u prvom krugu, 22. oktobra.
Do 15 časova glasalo je 24,42 odsto birača, najnoviji su podaci Centralne izborne komisije (CIK) sa 98,99 odsto obrađenih biračkih mesta, javila je RTV Puls.
Kako prenosi portal Kossev, najveća izlaznost zabeležena je u Klokotu 41,93 odsto, a u Partešu 38,07 odsto.
U prvom krugu su izabrani odbornici u svih 38 opština, tako da se čeka samo na izbor predsednika u 20 opština.
U većini opština za vlast bore se albanske stranke, koje imaju svoje poslanike i u kosovskoj skupštini. Demokratski savez Kosova ima šansu da osvoji vlast u najviše albanskih opština. Slede zatim Demokratska partija i pokret Samoopredeljenje, te Alijansa za budućnost Kosova.
Nakon prvog kruga, po broju osvojenih opština, vodi Srpska lista.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Danas drugi krug lokalnih izbora na Kosovu i Metohiji

Izvor: Blic, 19.Nov.2017

Na Kosovu i Metohiji danas se održava drugi krug izbora za predsednike 19 opština, a izbori će biti održani i u dve opštine sa srpskom većinom - Klokot i Parteš-Pasjane...U Klokotu će biti održan drugi krug, pošto u prvom, 22. oktobra, nije izabran predsednik opštine. Nakon odluke Panela za...

Nastavak na Blic...

Srpska lista proglasila pobedu u Klokotu i Parteš-Pasjanu

Izvor: RTS, 19.Nov.2017

Prema preliminarnim podacima, kandidati Srpske liste u Klokotu i Parteš-Pasjanu osvojili su najviše glasova u drugom krugu lokalnih izbora na Kosovu i Metohiji. Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić čestitao pobedu Srpskoj listi. Glasalo se za predsednike 20 opština. Ukupna izlaznost na...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.