Drma se kabinet Tereze Mej, ali ona ne odustaje

Izvor: B92, 16.Nov.2018, 12:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Drma se" kabinet Tereze Mej, ali ona ne odustaje

London -- Dok britanski mediji spekulišu da bi još ministara moglo da podnese ostavku zbog dogovora o Bregzitu, britanska premijerka Tereza Mej ne odustaje od dogovora.

U centru pažnje medija je ministar za zaštitu životne sredine Majkl Gouv, za kojeg mnogi smatraju da razmatra napusti vladu. Mej je navodno ponudila Gouvu mesto ministra za Bregzit, ali je on to izgleda odbio jer premijerka odbila da mu dozvoli da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << promeni uslove dogovora o Bregzitu, navodi CNN.

Na pitanje novinara NBC da li su ti navodi tačni, Mej je rekla da ne govori o stvarima koje se tiču rekonstrukcije njenog kabineta dodajući da će ubrzo imenovati novog ministra za Bregzit.

Mej je rekla da veruje da je njen dogovor o izlasku Britanije iz EU "zaista najbolji dogovor za Britaniju". Britanska premijerka je ranije poručila da će se boriti da sačuva svoj dogovor o Bregzitu sa Evropskom unijom jer veruje da je on u najboljem interesu građana.

Upozorila je da, ako se ne nastavi sa tim sporazumom, niko ne može sa sigurnošću da zna koje će posledice uslediti. Bio bi to korak ka neizvenosti, dodala je ona.

Mej je ranije rekla poslanicima da imaju jasan izbor - ili da podrže njen sporazum o Bregzitu, ili da Evropsku uniju Velika Britanija napusti bez sporazuma, ili da Bregzita uopšte ne bude.

Evropska komisija i Velika Britanija postigle su u sredu dogovor o uslovima za povlačenje te zemlje iz EU.

Nekoliko britanskih ministara je nakon toga podnelo ostavke, medju njima i ministar za Bregzit Dominik Rab, a u znak protesta zbog sporazuma premijerke Tereze Mej s Briselom o izlasku Velike Britanije iz Evropske unije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.