Djilas: Principijelno smo protiv sankcija Rusiji, ali Srbija ne može da bira

Izvor: Beta, 14.Maj.2022, 16:14

Djilas: Principijelno smo protiv sankcija Rusiji, ali Srbija ne može da bira

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Djilas izjavio je danas da je ta stranka "principijelno protiv uvodjenja sankcija Rusiji", ali da se Srbija nalazi u situaciji u kojoj "ne može da bira".Djilas je novinarima u MTS dvorani (raniji Dom sindikata), nakon sednice Glavnog odbora te stranke, rekao i da očekuje da će biti novih izbora za Skupštinu grada Beograda, kao i da su se na njegovom sastanku sa predsednikom Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandrom Vučićem pominjali decembar i mart kao potencijalni datumi."U ovoj podeli sveta na crno i belo, Srbija mora da bude na pravoj strani. U suprotnom, posledice po Srbiju mogu da budu katastrofalne", rekao je Djilas.Istakao je da je Srbija deo Evrope, da želi da bude deo Evropske unije i da zbog toga očekuje da će se Srbija priključiti stavovima EU o ratu u Ukrajini i eventualnim sankcijama Rusiji.Naglasio je da SSP ima isti stav kada je u pitanju uvodjenje ekonomskih mera, odnosno sankcija prema Rusiji, jer iz iskustva Srbija zna da zbog takvih mera trpi samo narod, a ne vlast i dodao da imaju i stav da se "svet podelio i da rukovodstvo Rusije snosi odgovornost za sve što se dešava"."Imamo i stav da ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đilas: Očekujem nove beogradske izbore, nema saradnje sa strankama na vlasti

Izvor: Blic, 14.Maj.2022

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas očekuje nove izbore za Skupštinu grada Beograda, i dodaje da su na sastanku sa predsednikom Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandrom Vučićem kao potencijalni datumi pominjani decembar i mart.

Nastavak na Blic...

SSP: RTS uskratio građane za stavove najveće opozicione stranke u Srbiji

Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Maj.2022, 15:19

Stranka slobode i pravde (SSP) ocenila je danas da je Radio-televizija Srbije (RTS) ne prenošenjem vesti sa sednice Glavnog odbora SSP nastavila sa cenzurom jer nije omogućila građanima da saznaju stavove najveće opozicione stranke u Srbiji.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.