Demokrate ljute na FBI, prednost Hilari Klinton se topi

Izvor: RTS, 01.Nov.2016, 01:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Demokrate ljute na FBI, prednost Hilari Klinton se topi

Prednost Hilari Klinton se istopila posle početka istrage Federalnog istražnog biroa o mejlovima demokratske kandidatkinje za predsednika SAD. Demokratski tabor oštro kritikuje FBI. Između Hilari Klinton i Donalda Trampa razlika smanjena na svega jedan procenat.
Prednost Hilari Klinton ispred Donalda Trampa istopila se na svega jedan >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << procenat, nekoliko dana pošto je Federalni istražni biro najavio mogućnost nove istrage o kontroverznim mejlovima kandidatkinje demokrata za predsednika SAD.

Demokrate pokušavaju da "kontrolišu štetu", tražeći da FBI objavi informacije o navodnim vezama Donalda Trampa sa Rusijom. 
Demokratskoj kandidatkinji ne ide naruku ni informacija da je njena prednost u jeku optužbi brojnih žena da ih je Tramp seksualno zlostavljao iznosila čak 12 procenata.
Anketa Ej-Bi-Si njuza i Vašington posta, objavljena u nedelju, pokazala je da se njena prednost istopila – Klintonova sada vodi sa 46 prema 45 odsto.
Najnovija anketa pokazuje da šest od 10 glasača tvrdi da mogućnost da FBI ponovo pokrene istragu o mejlovima Hilari Klinton na privatnom serveru neće uticati na njihovo opredeljenje, dok tri od 10 navode da sumnjaju da će je posle tih saznanja podržati.
Kada je reč o pojedinim državama na kojima će se lomiti koplja, Hilari Klinton ima prednost u Severnoj Karolini, a tu državu bi Tramp trebalo da osvoji ukoliko želi pobedu.
Na Floridi kandidat republikanaca ima 46 odsto, naspram 42 odsto za Klintonovu.
U svetlu tih događaja i predstojećih izbora 8. novembra, vođa demokratske većine u američkom Senatu Hari Rid optužio je FBI da ima dvostruke standarde.
U pismu poslatom direktoru FBI-ja Džejmsu Komiju, Rid je naveo da je postalo jasno da FBI poseduje informacije o bliskoj vezi između Trampa, njegovih savetnika i Vlade Rusije, prenosi Independent.
"Javnost ima pravo da zna te informacije", napisao je Rid u pismu.
Demokrate su, inače, i ranije ukazivale na povezanost između Trampa i predsednika Rusije Vladimira Putina.
U prethodnoj debati, demokratska kandidatkinja Hilari Klinton je direktno optužila njenog republikanskog rivala da je "Putinova lutka", što je Tramp odbacio kao netačno.
Pogledaj vesti o: Hilari Klinton

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.