Dara iz Jasenovca NE MOŽE, Aida iz Srebrnice MOŽE? Amerikanci doneli odluku - naš film nije u trci za Oskara

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Feb.2021, 10:04

"Dara iz Jasenovca" NE MOŽE, Aida iz Srebrnice MOŽE? Amerikanci doneli odluku - naš film nije u trci za Oskara

Film reditelja Predraga Gage Antonijevića "Dara iz Jasenovca" o stradanju Srba u zloglasnom ustaškom logoru izazvao je poslednjih dana mnoge reakcije

Film "Dara iz Jasenovca" nije ušao u izbor za Oskara. Američka akademija filmske umetnosti i nauke nije uvrstila naš film u trku za 93. nagradu po redu, u kategoriji za najbolji međunarodni film (International Feature Film Award).

Među 15 kandidata >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je zato film Bosne i Hercegovine "Quo vadis, Aida?", koji prikazuje ratna dešavanja u Srebrenici, a za nagradu sa stranog govornog područja boriće se sa ostvarenjima Čilea, Danske, Češke, Francuske, Gvatenale, Hong Konga, Irana, Obale Slonovače, Meksika, Norveške, Rumunije, Rusije, Tajvana i Tunisa.

Podsetimo, film reditelja Predraga Gage Antonijevića "Dara iz Jasenovca" o stradanju Srba u zloglasnom ustaškom logoru izazvao je poslednjih dana mnoge reakcije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

„Dara iz Jasenovca“ ipak ispala iz trke za Oskara, Aida ostala u konkurenciji

Izvor: Luftika.rs, 10.Feb.2021

Domaći kandidat „Dara iz Jasenovca“ ispao je iz trke za ovogdišnju nagradu Oskar, u kategoriji najbolji film sa stranog govornog područja. Ove godine u konkurenciji se nalazilo 93 ostvarenja, a žiri je napravio uži izbor od 15 filmova među kojima nije potresna drama Predraga Antonijevića.. Ovaj...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.