Danas sastanak Vučić, Tači, Mogerini u Briselu

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Nov.2018, 09:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas sastanak Vučić, Tači, Mogerini u Briselu

Visoka predstavnica EU Federika Mogerini sazvala je za danas u Briselu sastanak predsednika Srbije i Kosova, Aleksandra Vučića i Hašima Tačija. Očekuje se da će dvojica lidera na sastanku potvrditi spremnost da intenziviranju rad na postizanju pravno obavezujućeg sporazuma o sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa ključnoj za evropski put Srbije i >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Kosova, saopštila je evropska služba za spoljne poslove.

Poslednja runda dijaloga Beograda i Prištine na najvišem nivou održana je 18. jula.

Nastavak je potom zakazan za 7. septembar u Briselu ali se Vučić i Tači tada nisu sastali već su održani samo odvojeni sastanci dvojice predsednika sa Federikom Mogerini.

Mogerini je tada, ;posle pojedinačnih sastanaka, saopštila da "teškoća ima i dalje", ali i najavila ;da će naredni susret sazvati uskoro i izrazila uverenje da će Aleksandar Vučič i Hašim Tači nastaviti dijalog i u narednim mesecima postići pravno obavezujući sporazum o normalizaciji odnosa.

Iz ;EU su tada poručivali da je na Srbiji i Kosovu ;da razmotre "različite ideje” i vide "šta je moguće, a šta ne" ;kao osnova za eventualni kompromis i sporazum o sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić i Tači se nisu dugo zadržali kod Mogerini

Izvor: Mondo, 08.Nov.2018

U Briselu su večeras nešto posle 20 sati završeni razgovori u okviru dijaloga Beograda i Prištine u kojima posreduje Evropska unija...Foto: Printscreen/YouTube/The Kremlin Stories ilustracija..Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini je prvo imala odvojene razgovore...

Nastavak na Mondo...

Novi dan o pregovorima u Briselu, gost i Mile Kekin

Izvor: N1 televizija, 08.Nov.2018

U Briselu će, pod okriljem Evropske unije, biti nastavljeni razgovori Beograda i Prištine. Očekuje se da će biti potvrđena spremnost da se intenziviraju napori u postizanju pravno obavezujućeg sporazuma o normalizaciji odnosa", što Brisel smatra "suštinski važnim" za dalji evropski put Srbije...

Nastavak na N1 televizija...

Tači : Teško do sporazuma sa Srbijom, ali učiniću sve da do toga dođe

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Nov.2018

Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je pred sastanak sa šeficom evropske diplomatije Federikom Mogerini u Briselu da je teško postići sporazum o normalizaciji odnosa sa Srbijom, ali da će učiniti sve da do toga dođe...On je rekao da je u Briselu kako bi se razgovaralo o mogućnosti postizanja...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.