Dačić demantuje navode Marinike Tepić

Izvor: RTS, 12.Nov.2019, 19:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić demantuje navode Marinike Tepić

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da pogibija ambasadora Srbije u Libiji Olivera Potežice i dvoje službenika ambasade, Slađane Stanković i Jovice Stepića, nemaju nikakve veze sa trgovinom oružja.
Ivica Dačić je ocenio da su navodi da je pogibija državljana Srbije u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Libiji povezana sa trgovinom oružjem neistine usmerene protiv interesa i ugleda Srbije.

"Po ko zna koji put želim da demantujem neistine koje svakodnevno lansiraju predstavnici opozicije, u ovom slučaju Marinika Tepić. Ambasador Potežica je poginuo u saobraćajnoj nesreći u Tunisu, a dvoje naših službenika su nastradala prilikom američkog bombardovanja terorističko-kriminalnog kampa u kojem su držali otete diplomate u Libiji", naveo je Dačić u izjavi dostaljenoj Tanjugu.
Njihova smrt nema nikakve veze ni sa trgovinom oružjem niti sa bilo čim drugim, naglasio je Dačić.
Naveo je da Srbija nikad nije bila upozorena ni od jednog međunarodnog tela koje se bavi kontrolom trgovine oružjem za zemlje koje se nalaze na crnoj listi.
"Reč je o još jednoj laži koja je usmerena ne samo protiv predsednika Aleksandra Vučića i Vlade Srbije, već i protiv interesa i ugleda Srbije", istakao je Dačić.
Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić danas je ponovila tvrdnje da stradanje dvoje službenika ambasade Srbije u Libiji, Slađane Stanković i Jovice Stepića, kao i ambasadora Olivera Potežice imaju veze sa "trgovinom oružjem najvišeg državnog vrha".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.