Dačić: Velika Albanija – najveća pretnja miru na Balkanu

Izvor: RTS, 18.Apr.2017, 16:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Velika Albanija – najveća pretnja miru na Balkanu

Izjava albanskog premijera Edija Rame o ujedinjenju Albanije i Kosova još je jedna potvrda da je stvaranje Velike Albanije zajednička platforma svih Albanaca – što predstavlja najveću pretnju za mir i stabilnost Balkana i Evrope, ocenio je prvi potpredsednik Vlade i šef diplomatije Ivica Dačić.
"Pitam međunarodnu zajednicu šta bi bilo da je (Aleksandar) Vučić rekao da je moguće ujedinjenje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Srbije i Republike Srpske ako ne uđemo u EU? Siguran sam da bi se svi oglasili i optužili Srbiju da ugrožava mir", naveo je Dačić.

"Pitam zato EU, SAD, Veliku Britaniju i ostale, dokle će da ćute kada neko ugrožava Srbiju? Ili je ćutanje znak odobravanja?", navodi se u pisanoj izjavi šefa srpske diplomatije Ivice Dačića.
Premijer Albanije Edi Rama izjavio je da "ako perspektiva za članstvo Zapadnog Balkana u EU nastavi da bledi, ne može da se isključi ujedinjenje Albanije i Kosova".
Rama je u intervjuu za briselski Politiko rekao da "neki albanski nacionalisti žele da vide Albaniju ujedinjenu sa Kosovom".
Uz opasku da to nije njegova želja, Rama je napomenuo da je ta opcija moguća "u slučaju zatvorenih vrata EU", te istakao da je jedini način da se održe mir i saradnja na Balkanu da evropska perspektiva ostane jasna i da emocije prema Uniji ostanu pozitivne.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Zašto EU i SAD ćute na Ramine izjave?

Izvor: N1 televizija, 18.Apr.2017

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da izjava albanskog premijera Edija Rame da nije isključena unija Kosova i Albanije ako EU zatvori vrata za Zapadni Balkan, "još jedna potvrda da je stvaranje Velike Albanije zajednička platforma svih Albanaca, što predstavlja najveću pretnju...

Nastavak na N1 televizija...

Geopolitika: Velika Albanija mit koji živi (KOLUMNA)

Izvor: BKTV News, 19.Apr.2017, 11:41

Premijer Albanije Edi Rama upravo doživljava duboku krizu svoje vlasti. Naime, preti mu oštra akcija opozicije sa zahtevom da bude smenjen zbog teške socijalne situacije u Albaniji, kao i zbog visoke korupcije i mnogobrojnih slabosti njegove vlade...Kad god albanskim vlastima nešto zaškripi, iz...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.