Dačić: Gvineja Bisao povukla odluku o priznanju Kosova

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Nov.2017, 18:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Gvineja Bisao povukla odluku o priznanju Kosova

Gvineja Bisao je danas povukla odluku o priznanju Kosova iz 2011. godine, izjavio je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

"O tome me je danas obavestio premijer Gvineje Bisao", rekao je Dačić Tanjugu.

On je dodao da je ta zemlja o današnjem povlačenju priznanja poslala notu Prištini.

Gvineja Bisao je danas, kako je objasnio Dačić, i zvanično poništila pismo i priznanje u tom pismu, iz 2011. godine, kojim je manipulisala Priština.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Premijer te zemlje, Umaro Sisoko Embalo, koji je na toj funkciji od novembra 2016, pre četiri dana u Beogradu je rekao da ta zemlja nikada nije priznala Kosovo, odnosno da on "nije video nijedan papir o priznanju Kosova".

Prištinski mediji su, istovremeno, objavili faksimil verbalne note Gvineje Bisao o priznanju Kosova, koju je potpisao tadašnji, sada pokojni, predsednik države, 2011, kao i fotografiju tadašnje zamenice ministra spoljnih poslova Kosova Vljore Čitaku dok prima tu notu.

Danas je i zvanično poništena.

Prva država koja je povukla priznanje Kosova kao nezavisne države je Surinam, koji je tu odluku doneo 27. oktobra 2017. godine.

Nedavno su mediji na Kosovu objavili i da je Priština ažurirala spisak zemalja koje su priznale nezavisnost Kosova, a sa kojeg su uklonjene Nigerija i Uganda "čiju pisanu notu o priznanju Priština nikad nije dobila".
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Gvineja Bisao povukla odluku o priznanju Kosova iz 2011"

Izvor: B92, 21.Nov.2017

Beograd -- Gvineja Bisao je danas povukla odluku o priznanju Kosova iz 2011. godine, izjavio je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić..."O tome me je danas obavestio premijer Gvineje Bisao", rekao je Dačić Tanjugu...On je dodao da je ta zemlja o današnjem povlačenju priznanja poslala notu...

Nastavak na B92...

Gvineja Bisao povukla odluku o priznanju Kosova iz 2011. godine

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Nov.2017

BEOGRAD - Gvineja Bisao je danas povukla odluku o priznanju Kosova iz 2011. godine, izjavio je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić..."O tome me je danas obavestio premijer Gvineje Bisao", rekao je Dačić Tanjugu...On je dodao da je ta zemlja o današnjem povlačenju priznanja poslala notu Prištini...Podsjetimo,...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.