DS: Deci pozlilo, ugurali ih u salu; SNS: Vučević pomogao

Izvor: B92, 14.Sep.2018, 00:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Deci pozlilo, ugurali ih u salu; SNS: Vučević pomogao

Novi Sad -- Gradski odbor DS u Novom Sadu, zatražio je od gradonačelnika Miloša Vučevića da podnese ostavku.

DS traži ostavku Vulevića jer je "u želji za ličnom promocijom ugrozio zdravlje i bezbednost dece" tokom posete osnovnoj školi u Petrovaradinu. SNS odgovara.

DS je saopštio da su deca iz Osnovne škole "Jovan Dučić" u Petrovaradinu, izvedena sa nastave i "ugurana u salu", kako bi slušala govor gradonačelnika tokom posete, te da je jedna devojčica >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pala u nesvest i odvezena kolima hitne pomoći.

Navodi se da je zajedno sa decom u sali bilo više desetina nepoznatih ljudi za koje su naveli da se "pretpostavlja da su aktivisti Srpske napredne stranke", te da su tu bili drugi nastavnici i direktori više škola.

"Njegova poseta školi nije imala nikakav konkretan povod i upriličena je samo u cilju političke promocije maskirane tobožnjom željom da se javnost obavesti o dosadašnjim ulaganjima lokalne samouprave u obrazovanje", piše u saopštenju i dodaje da su informacije o stanju dece dobili "od nastavnika u pokušaju da zaštite decu".

Novosadski odbor Srpske napredne stranke (SNS) saopštio je da je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prvi pritekao u pomoć devojčici kojoj je pozlilo tokom njegove posete školi u Petrovaradinu i optužio opoziciju u tom gradu da koristi decu za političke poene.

"Smatramo da nije prihvatljiva ovakva zloupotreba nesretnog slučaja i to maloletnog lica, za promociju bilo koje političke strukture. U danu kada je pijun Vuka Jeremića i Dragana Đilasa napao policiju, izdaje se saopštenje koje ima veoma nisku moralnu vrednost i nikakvu odgovornost prema građanima", saopštio je SNS.

Gradska kuća saopštila je da je gradonačelnik Vučević obišao Osnovnu školu "Jovan Dučić" u Petrovaradinu, jer je u nju iz gradskog budžeta tokom pet godina uloženo oko 81,5 miliona dinara.

Vučević je govorio o izgradnji nove Baletske škole u Novom Sadu, rekonstrukcijama objekata škola u naselju Šangaj i planovima grada za buduća ulaganja u obrazovanje, piše u saopštenju iz Gradske kuće.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.