DS: Deci pozlilo tokom političkog igrokaza gradonačelnika

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Sep.2018, 16:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Deci pozlilo tokom političkog igrokaza gradonačelnika

Gradski odbor Demokratske stranke (DS) u Novom Sadu, zatražio je od gradonačelnika Miloša Vučevića da podnese ostavku, jer je "u želji za ličnom promocijom ugrozio zdravlje i bezbednost dece" tokom posete osnovnoj školi u Petrovaradinu.

DS je saopštio da su deca iz Osnovne škole "Jovan Dučić" u Petrovaradinu, izvedena sa nastave i "ugurana u salu", kako bi slušala govor gradonačelnika tokom posete, te da je jedna devojčica pala u nesvest i odvezena kolima hitne pomoći.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
Navodi se da je zajedno sa decom u sali bilo više desetina nepoznatih ljudi za koje su naveli da se "pretpostavlja da su aktivisti Srpske napredne stranke", te da su tu bili drugi nastavnici i direktori više škola.

"Njegova poseta školi nije imala nikakav konkretan povod i upriličena je samo u cilju političke promocije maskirane tobožnjom željom da se javnost obavesti o dosadašnjim ulaganjima lokalne samouprave u obrazovanje", piše u saopštenju i dodaje da su informacije o stanju dece dobili "od nastavnika u pokušaju da zaštite decu".

Gradska kuća saopštila je ranije danas da je gradonačelnik Vučević obišao Osnovnu školu "Jovan Dučić" u Petrovaradinu, jer je u nju iz gradskog budžeta tokom pet godina uloženo oko 81,5 miliona dinara.

Vučević je govorio o izgradnji nove Baletske škole u Novom Sadu, rekonstrukcijama objekata škola u naselju Šangaj i planovima grada za buduća ulaganja u obrazovanje, piše u saopštenju iz Gradske kuće.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DS: "Učenicima pozlilo zbog političkog igrokaza naprednjaka"

Izvor: Radio 021, 13.Sep.2018

Gradski odbor Demokratske stranke saopštio je da se danas, dok je gradonačelnik Miloš Vučević obilazio petrovaradinsku Osnovnu školu "Jovan Dučić", jedna učenice te škole onesvestila, a da je pozlilo još nekolicini đaka...Kako tvrde demokrate, razlog je što je u školu dovedeno na desetine...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.