DS: Učenicima pozlilo zbog političkog igrokaza naprednjaka

Izvor: Radio 021, 13.Sep.2018, 18:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: "Učenicima pozlilo zbog političkog igrokaza naprednjaka"

Gradski odbor Demokratske stranke saopštio je da se danas, dok je gradonačelnik Miloš Vučević obilazio petrovaradinsku Osnovnu školu "Jovan Dučić", jedna učenice te škole onesvestila, a da je pozlilo još nekolicini đaka.

Kako tvrde demokrate, razlog je što je u školu dovedeno na desetine aktivista Srpske napredne stranke, koji su tokom "političkog igrokaza" zagušili ionako mali prostor, pa je deci ponestalo vazduha. Mejl poslat medijima ilustrovali su fotografijama >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << sa lica mesta.

"Deca su po nalogu izvedena sa nastave i ugurana u salu kako bi aplaudirala gradonačelniku, zajedno sa nastavnicima, direktorima drugih škola i više desetina nepoznatih ljudi za koje se pretpostavlja da su aktivisti Srpske napredne stranke, ali u zagušljivom prostoru, premalom da primi toliki broj ljudi. Deci je ubrzo pozlilo, a najmanje jedna učenica se onesvestila. Postupak gradonačelnika i uprave škole zaslužuje najstrožu osudu čitave javnosti. Njegova poseta nije imala nikakav konkretan povod i upriličena je samo u cilju političke promocije maskirane tobožnjom željom da se javnost obavesti o dosadašnjim ulaganjima lokalne samouprave u obrazovanje. Čitav skup je zamišljen i organizovan kao politički miting u kojem su deca služila kao mizanscen za lošu političku predstavu, a samo zahvaljujući brzoj intervenciji lekara su izbegnute i teže posledice", tvrde u novosadskom odboru DS.

Navodi se da je DS informacije o današnjim događajima u školi "Jovan Dučić" dobio od nastavnika "koji su bili nemoćni da zaštite svoje učenike od očigledne zloupotrebe u političke svrhe" i dodaje da bi Miloš Vučević trebalo da podnese ostavku na mesto gradonačelnika.

U OŠ "Jovan Dučić" uloženo oko 81,5 miliona

Iz Gradske kuće je danas saopšteno da je tokom proteklih pet godina, u cilju poboljšanja uslova za rad u OŠ "Jovan Dučić" iz gradskog budžeta uloženo je oko 81,5 miliona dinara. Miloš Vučević je tokom obilaska prostorija škole naglasio da najveću progresiju, iz godine u godinu, u gradskom budžetu prave upravo kapitalni projekti u oblasti obrazovanja.

"U oba objekta ove škole, i u Preradovićevoj ulici i u Malinovoj, uložena su značajna sredstva u cilju poboljšanja energetske efikasnosti i uslova za rad sa učenicima. Nabavljena je nova oprema, sanirani su krovovi, fasade, kotlarnica, a obezbeđen je i urbani mobilijar, kao i sportski tereni i sadržaji. Na sremskoj strani, u Petrovaradinu, investirali smo u izgradnju sportske hale, a dva miliona evra do sada je uloženo u obnovu fasada u podgrađu Petrovaradinske tvrđave. To je siguran znak da Grad Novi Sad ne doživljava Petrovaradin kao neko predgrađe, već je za nas to ravnopravni deo našeg grada. Nastavićemo da pratimo aktivnosti i potrebe škole "Jovan Dučić", u kojoj je, na opšte zadovoljstvo, ove godine upisano 38 đaka više nego prošle", istakao je gradonačelnik Vučević.

On je rekao da su planovi u oblasti unapređivanja sektora obrazovanja veliki, da je trenutno najveći projekat izgradnja novog objekta muzičke i baletske škole, a da se radi na pospešivanju uslova za rad i u OŠ "Ivo Lola Ribar", OŠ "Veljko Vlahović" u Šangaju, priprema se dokumentacija neophodna za realizaciju radova na proširenju objekta OŠ "Prva vojvođanska brigada", kao i objekta Medicinske škole.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DS: Učenicima pozlilo zbog igrokaza naprednjaka; SNS: Sramna zloupotreba nesrećnog slučaja

Izvor: Radio 021, 13.Sep.2018

Poseta gradonačelnika Miloša Vučevića Osnovnoj školi "Jovan Dučić" u Petrovaradinu, gde se danas jedna učenica onesvestila, naišla je na osudu Gradskog odbora Demokratske stranke, a potom i na reakciju vladajuće SNS...Gradski odbor Demokratske stranke saopštio je da se danas, dok je gradonačelnik...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.