DAČIĆ I LAVROV Srbija ima šansu da rešava konflikte u Evropi

Izvor: Blic, 19.Dec.2014, 11:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DAČIĆ I LAVROV Srbija ima šansu da rešava konflikte u Evropi

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je na početku razgovora sa ruskim kolegom Sergejom Lavrovom da Srbija želi da nastavi dobre odnose sa Rusijom i da nastavi da realuzuje zajedničke projekte o kojima se razgovaralo tokom posete predsednika Rusije Vladimira Putina 16. oktobra Beogradu.

Lavrov i Dačić su najavili da će razgovarati o bilateralnim odnosima, kao i o predsedavanju Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << OEBS-om u narednoj godini.

Lavrov je poželeo uspešno predsedavanje Srbiji, dok je Dačić kazao da je to za Srbiju "veliki izazov", imajući u vidu težinu situacije koja postoji među članicama te organizacije.

Srbija s druge strane ima mogućnost da pokaže ozbiljnost u pomoći OEBS-u u rešvanju spornih pitanja i konfliktnih situacija u Evropi, rekao je Dačić.

Dačić je izrazio nadu da će predsednici i premijeri dve zemlje narednih meseci razmotriti situaciju oko Južnog toka i energetske situacije.

Lavrov je čestitao Dačiću ponovni izbor za predsednika Socijalističke partije socijalista, i poželeo mu uspeha kako na na unutrašnjem, tako i na spoljnjem planu.

Posle razgovora, u prisustvu dva ministra, danas treba da bude potpisan sporaum o saradnji diplomatskih akademija Srbije i Rusije, a zatim će se Lavrov i Dačić obratiti novinarima.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić posetiće od 18. do 23. decembra Francusku, Rusiju i Ukrajinu, gde će razgovarati sa ministrima inostranih poslova tih zemalja, Loranom Fabijusom, Sergejem Lavrovom i Pavlom Klimkinom.

Posete se realizuju u okviru priprema za predsedavanje Srbije Organizaciji za evropsku bezbednost i saradnju(OEBS) 2015. godine, saopštilo je  Ministarstvo spohjnih poslova Srbije.

Prilikom susreta biće razmenjena mišljenja o najvažnijim pitanjima vezanim za predsedavanje Srbije OEBS, kao i pitanjama iz oblasti bilateralne saradnje Srbije sa ovim zemljama.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Biće uvaženi interesi Srbije oko gasa, kaže Lavrov

Izvor: Mondo, 19.Dec.2014

Budući projekti koji se tiču izgradnje gasovoda iz Rusije prema Evropi uzimaće u obzir interese Srbije, izjavio je danas ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov...Foto: AP Photo/Alexander Zemlianichenko..On je posle razgovora sa šefom diplomatije Srbije Ivicom Dačićem, kako prenosi Tass...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.