Čepurin: Moskva zadovoljna odnosim Beorgada prema ukrajinskoj krizi

Izvor: Blic, 03.Apr.2014, 14:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čepurin: Moskva zadovoljna odnosim Beorgada prema ukrajinskoj krizi

Beograd - Ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Čepurin izjavio je danas da je zvanična Moskva zadovoljna odnosom Beograda prema ukrajinskoj krizi i istakao da je siguran da Srbija neće uraditi ništa protiv Rusije.

On kaže da je Srbija zauzela dobar stav nakon poruke Moskve i ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova o pitanju ukrajinske krize, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koju je nedavno preneo zvaničnicima u Beogradu.

- Zvaničnici u Beogradu su rekli da Srbija neće ništa da uradi protiv Rusije i mi smo zadovoljni - naveo je Čepurin.

On nije želio da komentariše da li će Srbija trpeti eventualne pritiske Moskve ukoliko potpadne pod pritiske EU da zauzme stav o ukrajinskoj krizi koji odgovara stavu Alijanse.

- Mislimo da to nije pitanje za nas - rekao je Čepurin novinarima u Beogradu.

Komentarišući stav svrgnutog predsednika Ukrajine Viktora Janukovića da se Krim treba vratiti u sastav Ukrajine uz široka ovlaštenja, Čepurin je rekao da takvu izjavu nije čuo i konstatovao da pojedini novinari imaju pogrešan izvor informacija.

- Ako ste to pročitali u `Frans-presu` trebali ste onda da vidite kako je tu izjavu preneo "Itar-tas" - dodao je Čepurin.

Govreći o mogućnosti da Skupština Srbije usvoji novu rezoluciju o Kosovu i Metohiji, kakao je to nedavno najavio predsednik Srbije Tomislav Nikolić, Čepurin je naveo da to pitanje treba razmotriti.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Čepurin: Moskva zadovoljna odnosom Beograda prema ukrajinskoj krizi

Izvor: Blic, 03.Apr.2014

Beograd - Ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Čepurin izjavio je danas da je zvanična Moskva zadovoljna odnosom Beograda prema ukrajinskoj krizi i istakao da je siguran da Srbija neće uraditi ništa protiv Rusije. Aleksandar Čepurin..On kaže da je Srbija zauzela dobar stav nakon poruke Moskve...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.