Cene nafte pale drugi dan zaredom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jun.2019, 14:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cene nafte pale drugi dan zaredom

Cene nafte pale su danas drugi dan zaredom zbog signala da je globalni ekonomski rast pogođen trgovinskim ratom između SAD i Kine.

Severnomorska nafta tipa "brent" oslabila je za 42 centa na 60,52 dolara za barel, dok je američka "laka" nafta (WTI) pojeftinila za 26 centi na 51,67 dolara, javlja njujorška agencija "Blumberg".

Cene nafte izgubile su oko 20 odsto vrednosti u odnosu na najviši nivo u aprilu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 2019. godine, delom zbog zabrinutosti oko trgovinskog rata između SAD i Kine i razočaravajućih ekonomskih podataka.

Američki predsednik Donald Tramp i predsednik Kine Si Đinping mogli bi da se sastanu na samitu G20 u Japanu ovog meseca. Tramp je najavio da će se sastati sa Sijem na tom događaju, iako zvanični Peking to nije potvrdio.

Američko ministarstvo energetike saopštilo je juče da će proizvodnja nafte iz škriljaca u SAD dostići rekordan nivo u julu, što takođe povećava pritisak na cene "crnog zlata".

Bojazan od sukoba između Irana i Sjedinjenih Država intenzivirala se od napada na naftne tankere prošlog četvrtka, za šta je Vašington okrivio Teheran. Iran je demantovao takve tvrdnje.

Tržišni učesnici, takođe, iščekuju sastanak između Organizacije zemalja izvoznica nafte (OPEK) i drugih proizvođača, uključujući Rusiju, na kojem bi trebalo da odluče da li će produžiti sporazum o smanjenju proizvodnje koji ističe ovog meseca.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tramp na Floridi najavljuje kandidaturu za drugi mandat

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jun.2019

Predsednik SAD Donald Tramp će danas formalno u Orlandu, na Floridi najaviti svoju kandidaturu kako bi nagovorio birače da mu daju podršku da još četiri godine ostane na poziciji šefa države...On veruje da će snažna američka ekonomija biti jači argument od zabrinutosti birača u pogledu njegovog...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Cene nafte pale drugi dan zaredom

Izvor: Radio 021, 18.Jun.2019

Cene nafte pale su danas drugi dan zaredom zbog signala da je globalni ekonomski rast pogođen trgovinskim ratom između SAD i Kine...Severnomorska nafta tipa "brent" oslabila je za 42 centa na 60,52 dolara za barel, dok je američka "laka" nafta (WTI) pojeftinila za 26 centi na 51,67 dolara, javlja...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.