Broj žrtava nevremena u SAD porastao na 193

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Apr.2011, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Broj žrtava nevremena u SAD porastao na 193

VAŠINGTON -

Broj žrtava na jugu Sjedinjenih Američkih Država porastao je na 193, pošto je taj deo Amerike pogodilo veliko nevreme, praćeno jakim olujama i tornadima.

Kako javljaju američki mediji, najviše žrtava je u južnoj državi Alabama, gde je poginulo 128 ljudi.

U državi Misisipi život su izgubile 32 osobe, u Tenesiju 14, u Džordžiji 11 i u Virdžiniji osam.

Američki predsednik je proglasio vanredno stanje u Arkanzasu, Kentakiju, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Misisipiju, Misuriju, Tenesiju, Oklahomi i Alabami.

Guverneri ugroženih država pozvali su pripadnike nacionalne garde da pomognu u spasavanju i operacijama raščišćavanja.

Prema preliminarnim podacima Nacionalne meteorološke službe u toku jučerašnjeg dana zabeleženo je preko 110 tornada u centralnom i južnom delu zemlje, a za delove Alabame, Džordžije i Misisipija izdato je upozorenje visokog stepena na pojavu tornada, grada, poplava i opasnih munja.

Meteorolozi upozoravaju da bi ove godine sezona tornado mogla da obori dosadašnji rekord iz aprila 1974. kada je zabeleženo 148 tornada u 13 država. Dosad ih je prijavljeno više od 100, i taj broj se brzo uvećava, kako se olujni sistem pomera ka istoku.

Olujno vreme zahvatilo je u sredu veliko područje SAD, a jedan tornado je čak primećen kod vojne baze Endrjuz , nedaleko od Vašingtona.

Meteorolozi upozoravaju da bi ove godine sezona tornado mogla da obori dosadašnji rekord iz aprila 1974. kada je zabeleženo 148 tornada u 13 država. Dosad ih je prijavljeno više od 100, i taj broj se brzo uvećava, kako se olujni sistem pomera ka istoku.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nevrijeme u SAD: Više od 20 stradalih

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Apr.2011, 22:14

VAŠINGTON - Velika proljećna oluja, praćena jakim kišama i tornadima, pogodila je centralni dio Sjedinjenih Američkih Država, i strahuje se da je poginulo 20 ljudi, kažu američki zvaničnici.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Broj žrtava nevremena u SAD porastao na 193

Izvor: Vesti-online.com, 28.Apr.2011

Broj žrtava na jugu Sjedinjenih Američkih Država porastao je na 193, pošto je taj deo Amerike pogodilo veliko nevreme, praćeno jakim olujama i tornadima...Kako javljaju američki mediji, najviše žrtava je u južnoj državi Alabama, gde je poginulo 128 ljudi. Najteže je pogođen ruralni okrug...

Nastavak na Vesti-online.com...

SAD: Više od 300 stradalih u olujama

Izvor: RTV Pink, 29.Apr.2011, 10:12

Obama proglasio vanredno stanje u sedam saveznih država. . . Više od 300 ljudi stradalo je u olujama koje su pogodile jug Amerike. Nevreme, praceno jakim olujama i tornadima, u nekim jugozapadnim oblastima SAD razorilo je citava naselja. Više od 160 snažnih vazdušnih vrtloga, u kombinaciji sa olujama,...

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.