Izvor: Nezavisne Novine, 14.Mar.2018, 15:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanija prekida sve bilateralne kontakte sa Rusijom, protjeruje 23 ruskih diplomata

LONDON - Velika Britanija će protjerati 23 ruskih diplomata zbog slučaja Skripalj, saopštila je premijerka zemlje Tereza Mej u parlamentu.

Kako se navodi, ruskim diplomatama je dat rok od nedjelju dana da napuste zemlju. Ovo je najveća mjera ovakve vrste u posljednjih 30 godina.

Mejova je dodala da će ova mjera "potkopati djelatnost ruskih obavještajnih službi" u Britaniji za naredni period.

Britanija prekida sve bilateralne kontakte sa Rusijom i povlači poziv ruskom ministru Sergeju Lavrovu da poseti London.

(NN/sputniknews.com)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Britanija suspenduje bilateralne kontakte sa Rusijom i proteruje 23 diplomate

Izvor: Vostok.rs, 14.Mar.2018

U parlamentu Velike Britanije održana su saslušanja u vezi sa "aferom Skripalj".. . Premijer Tereza Mej je saopštila da će London proterati 23 ruske diplomate i suspendovati sve bilateralne kontakte na visokom nivou. Pored toga, britanski visoki zvaničnici i članovi kraljevske porodice neće...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.