Britanija prekida odnose sa Rusijom: Proteruju 23 ruskih diplomata

Izvor: Večernje novosti, 14.Mar.2018, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanija prekida odnose sa Rusijom: Proteruju 23 ruskih diplomata

Velika Britanija će proterati 23 ruskih diplomata zbog slučaja Skripalj, saopštila je premijerka te zemlje Tereza Mej VELIKA Britanija će proterati 23 ruskih diplomata zbog slučaja Skripalj, saopštila je premijerka te zemlje Tereza Mej u Parlamentu. Kako se navodi, ruskim diplomatama je dat rok od nedelju dana da napuste zemlju. To je najveća mera takve vrste u poslednjih 30 godina. Mejova je dodala da će ta mera „potkopati delatnost ruskih obaveštajnih službi“ >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << u Britaniji u narednom periodu. Britanija prekida sve bilateralne kontakte sa Rusijom i povlači poziv ruskom ministru Sergeju Lavrovu da poseti London. „London će zbog slučaja Skripalj pojačati kontrolu privatnih aviona i provere na carini“, saopštila je Mejova.PROČITAJTE JOŠ - Putin: Britanija treba da ustanovi šta se dogodilo Skripalju; Mej: Rusija vrlo verovatno odgovorna za trovanje Među merama koje je britanska premijerka saopštila nalazi se i to da visoki zvaničnici zemlje i članovi kraljevske porodice neće prisustvovati Svetskom prvenstvu u fudbalu koje se održava u Rusiji ovog leta. Ona smatra da nije u nacionalnom interesu zemlje razvijati u potpunosti dijalog između Rusije i Velike Britanije.PROČITAJTE JOŠ - Lavrov: Optužbe Britanije su predstava, nećemo dozvoliti skretanje pažnje Sergej Skripalj i njegova ćerka Julija pronađeni su onesvešćeni 4. marta u Solsberiju u južnoj Engleskoj, a prema navodima oni su otrovani vojnom nervnom supstancom. Britanska policija saopštila je da će istraga o napadu hemijskom supstancom na Skripalja trajati više nedelja i da u dosadašnjoj istrazi još nema nijednog osumnjičenog. BRITANIJE NE PLANIRA POOŠTRAVANjE VIZNOG REŽIMA ZA RUSIJUVelika Britanija ne planira da pooštri kriterijume za izdavanje viza ruskim građanima, saopštila je danas ambasada Velike Britanije u Moskvi."Ne bavimo se tim pitanjem iz te perspektive", rečeno je agenciji Tas s u ambasadi.Britanska premijerka tereza Mej objavila je danas da će ta zemlja proterati 23 ruskih diplomata nakon napada nervnim agensom na bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripalja.Ona je najavila i više ekonomskih i diplomatskih mera, uključujući i otkazivanje bilateralnih kontakata na visokom nivou sa Rusijom.Autor: Sputnjik

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Britanija proteruje 23 ruskih diplomata

Izvor: Danas, 14.Mar.2018

Velika Britanija će proterati 23 ruskih diplomata zbog slučaja Skripalj, saopštila je premijerka zemlje Tereza Mej u parlamentu. Članak Britanija proteruje 23 ruskih diplomata se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.