Brifing za ambasadore povodom zahteva tzv. Kosova za prijem u Interpol

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Okt.2019, 17:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brifing za ambasadore povodom zahteva tzv. Kosova za prijem u Interpol

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić i potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije dr Nebojša Stefanović održali su danas zajedno brifing za ambasadore određenih država članica Interpola akreditovanih u Beogradu, povodom ponovnog zahteva tzv. Kosova za prijem u članstvo Interpola.

Tom prilikom je istaknuto da je brifing posvećen >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << temi koja je od velike važnosti za Republiku Srbiju, a ujedno predstavlja izazov i za sve države koje svoju politiku zasnivaju na poštovanju međunarodnog prava i osnovnih principa međunarodnih odnosa.

Obavestili su da će potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović predvoditi delegaciju Republike Srbije na predstojećem zasedanju Generalne skupštine Interpola, koja se održava od 15. do 18. oktobra ove godine u Santjagu u Čileu.

Dvojica ministara su zahvalila svim državama koje su pružile podršku stavovima Republike Srbije na prošlogodišnjoj Generalnoj skupštini Interpola u Dubaiju, kao i uverenje da će se i ovog puta usprotiviti prijemu tzv. Kosova u Interpol, i na taj način ponovo jasno potvrditi da su protiv politizacije profesionalne policijske organizacije kakva je Interpol.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Za nastavak pregovora sa Prištinom treba ukinuti takse

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Okt.2019

Kosovo i Metohija nije članica Ujedinjenih nacija i logično je da ne može da bude ni članica njenih specijalizovanih agencija kao što je Interpol, izjavio je za RTV ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i ponovio da će Srbija nastaviti sa lobiranjem protiv njihovog članstva...Gostujući u emisiji...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

STEFANOVIĆ: Sramno ponašanje Pokreta ujedinjenih fantoma

Izvor: RTV Pink, 10.Okt.2019, 16:41

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović najoštrije je osudio današnje omalovažavanje i provociranje pripadnika Uprave saobraćajne policije u Zrenjaninu od strane pripadnika opozicionog Pokreta ujedinjenih fantoma.

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.