Borelj: Vreme je da se proces dijaloga Beograda i Prištine završi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Mar.2021, 15:53

Borelj: Vreme je da se proces dijaloga Beograda i Prištine završi

Šef diplomatije EU Žosep Borelj izjavio je danas da je nakon 10 godina dijaloga Beograda i Prištine u Briselu, došlo vreme da se proces završi.

"Pre 10 godina održan je prvi sastanak dijaloga Beograd i Prištine u Briselu. Daleko smo stigli od tada i vreme je da se proces završi", poručio je Borelj na svom Tviter nalogu.

Borelj, kao glavni aktuelni posrednik u dijalogu Beograda i Prištine, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << navodi da EU radi sa obe strane na postizanju sveobuhvatnog dogovora o normalizaciji.

"To će Srbiji i Kosovu otvoriti put za evropsku budućnost", zaključio je Borelj.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Borelj: Vreme je da se proces dijaloga Beograda i Prištine završi

Izvor: RTS, 09.Mar.2021

Šef diplomatije EU Žosep Borelj izjavio je da je nakon deset godina dijaloga Beograda i Prištine u Briselu, došlo vreme da se proces završi. . "Pre 10 godina održan je prvi sastanak u okviru dijaloga Beograda i Prištine u Briselu. Daleko smo stigli od tada i vreme...

Nastavak na RTS...

Analitičari EP: Ograničeni rezultati dijaloga Beograda i Prištine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Mar.2021, 15:09

Analitički centar Evropskog parlamenta konstatuje da je dijalog Beograda i Prištine tokom 10 godina sastanka u Briselu imao izvesne ”početne uspehe”, ali da se proces ”otegao” i da sada pokazuje ”ograničene rezultate"...”Ima više razloga za ograničene rezultate dijaloga, od unutrašnje...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.