Blic: Merkelova tražila susret s Vučićem u Njujorku

Izvor: B92, 19.Sep.2019, 23:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blic: Merkelova tražila susret s Vučićem u Njujorku

Nemačka kancelarka Angela Merkel uputila je krajem prošle sedmice poziv predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da se sastanu u Njujorku tokom zasedanja GS UN.

To piše Blic u izdanju od petka.

"Kancelarka Merkel tražila je bilateralu s predsednikom Vučićem u Njujorku", kaže izvor lista i navodi da će "svakako najznačajnija tema biti perspektiva dijaloga Beograda i Prištine nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vakuuma nastalog pošto je raspuštena kosovska vlada".

Nemačka je, kao joše neke evropske zemlje, insistirala na ukidanju kosovskih taksi na srpsku robu i predlagala, s Francuskom, ponovno uspostavljanje kontakta između Beograda i Prištine o tom pitanju, ali do toga nije došlo zbog kosovskih izbora, zakazanih za 6. oktobar.

"Sastanak u Njujorku sledeće nedelje biće prilika da kancelarka i predsednik Srbije još jednom razmotre situaciju oko kosovskog problema i način da se dijalog nastavi odmah nakon kosovskih izbora", zaključuje Blic.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Merkel traži susret s Vučićem u Njujorku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Sep.2019, 00:12

Nemačka kancelarka Angela Merkel uputila je krajem prošle sedmice poziv predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da se sastanu u Njujorku tokom zasedanja Generalne skupštine UN, piše Blic..."Kancelarka Merkel tražila je bilateralu s predsednikom Vučićem u Njujorku", kaže izvor lista i navodi da...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.