Bivši lider glorifikovao nasilje u Francuskoj - Tviter reagovao

Izvor: B92, 29.Okt.2020, 22:05

Bivši lider glorifikovao nasilje u Francuskoj - Tviter reagovao

Kompanija Tviter uklonila je danas tvit bivšeg malezijskog lidera Mahathira Muhameda (95), koji je glorifikovao nasilje u Francuskoj,.

On je rekao da je opravdana smrt Francuza.

"Muslimani imaju pravo da se naljute i ubiju milione ljudi zbog masakra u prošlosti", rekao Mahathir u nizu tvitova koji su započeli njegovim razmišljanjima o odrubljivanju glave nastavniku Samuelu Patiju prošlog meseca u Parizu, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nakon što je pokazivao karikature proroka Muhameda na času, prenosi AP.

Tviter je najpre stavio oznaku na njegov nalog da glorifikuje nasilje, međutim francuski ministar za digitalizaciju Sedrik O. zahtevao je da se bivšem malezijskom lideru zabrani pristup platformi.

To je kompanija kasnije i uradila, navodeći da je on prekrršio pravila kompanije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.