Izvor: Nezavisne Novine, 23.Dec.2016, 13:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Biskup Komarica čestitao najradosniji praznik

BANJALUKA - Banjalučki biskup Franjo Komarica čestitao je danas Božić svim vjernicima koji ovaj praznik mira i čovjekoljublja slave 25. decembra.

Komarica je poručio da sadržaj svetkovine Božića nije u bogatoj božićnoj trpezi nego u duhovnoj radosti i mirenju sa sobom i svojim bližnjima.

"Sadržaj Božića bi svakoga od nas koji tu najradosniju hrišćansku svetkovinu slavimo, bilo po novom gregorijanskom kalendaru ili za 13 dana po starom julijanskom, trebalo >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << da oslobodi od naših unutrašnjih i spoljnih vezanosti za samo materijalni ugođaj, za lažno blještavilo koje često rađa duhovnom prazninom i siromaštvom, a nerijetko i beznađem i strahom od ljudi i događaja", rekao je biskup Komarica.

U božićnoj poruci, banjalučki biskup je naglasio da je sadržaj svetkovine Božića definitivni ulazak Boga u ljudsku istoriju da je učini humanijom.

Komarica je Božić i Novu godinu čestitao i vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti koji praznike obilježavaju po julijanskom kalendaru.

Na današnjoj konferenciji za novinare, Komarica je pozvao vlasti da sugrađanima obezbijede dostojanstven život i omoguće povratak na vjekovna ognjišta .

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.