Bi-Bi-Si se izvinio zbog intervjua sa princezom Dajanom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Maj.2021, 16:38

Bi-Bi-Si se izvinio zbog intervjua sa princezom Dajanom

Bi-Bi-Si je danas ponudio izvinjenje zbog intervjua s princezom Dajanom, koji je emitovao 1995. godine, a nakon istrage koja je dovela do zaključka da Bi-Bi-Si nije uspeo da dostigne visoke standarde integriteta zbog načina na koji je nagovorio princezu Dajanu na taj intervju.

Takođe, ustanovljena je krivica novinara Martina Bašira zbog obmanjivanja, jer je u istrazi otkriveno da je Bašir Dajaninog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << brata Čarlsa Spensera ubedio da ga upozna sa sestrom time što mu je pokazao lažne bankarske, preneo je Rojters.

"Bi-Bi-Si ne može da vrati sat unazad nakon četvrt veka, ali može u potpunosti i bezuslovno da se izvini. Bi-Bi-Si nudi to danas", rekao je generalni direktor Bi-Bi-Si Tim Dejvi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Princ Vilijam optužio BBC da je izneverio princezu Dajanu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Maj.2021, 07:12

Britanski princ Vilijam optužio je BBC da je izneverio njegovu majku princezu Dajanu i zatrovao njenu vezu sa princom Čarlsom, nakon što je istraga otkrila da je novinar britanskog javnog servisa 1995. godine dobio intervju sa princezom na prevaru...Kritika princa Vilijama javnom emiteru usledila...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.