Beloruska sprinterka napustila Japan, najavljen njen dolazak u Poljsku

Izvor: VOA, 04.Avg.2021, 11:13

Beloruska sprinterka napustila Japan, najavljen njen dolazak u Poljsku

Beloruska olimpijska atletičarka Kristina Cimanuskaja, koja je odbila da se iz Tokija vrati u Minsk, u sredu će stići u Poljsku koja joj je dala humanitarnu vizu i pružila zaštitu. Cimanuskaja je dve noći provela u ambasadi Poljske u Tokiju, pošto je u nedelju odbila da se vrati u Belorusiju, navodeći da su treneri hteli da je vrate kući protiv njene volje - jer ih je javno kritikovala. Ona je na aerodromu u Tokiju zatražila zaštitu japanske policije, a potom joj je Poljska dala humanitarnu vizu. Cimanuskaja se iz Tokija ukrcala na let za Beč, umesto za Varšavu. a beloruski opozicioni političar koji je u kontaktu sa njom, rekao je da će večeras stići u glavni grad Poljske, kao i da je let promenila iz bezbednosnih razloga. Zamenik poljskog šefa diplomatije potvrdio je da će atletičarka sleteti u Poljsku, ali nije rekao detalje. Austrijsko ministarstvo spoljnih poslova potvrdilo je da je sportistkinja u avionu za Beč. Međunarodni olimpijski komitet saopštio je u sredu da je od beloruskog tima dobio izveštaj o slučaju Cimanuskaje i da će započeti istragu o njenim tvrdnjama da je, protivno svojoj volji, udaljena sa Olimpijskih igara. Beloruski nacionalni olimpijski komitet je prethodno saopšio da je je Cimanuskaja povučena iz olimpijskog tima zbog svog "emotivnog i psihičkog stanja". Državni sekretar SAD Entoni Blinken optužio je režim beloruskog predsednika Aleksandra Lukašenka za "nesnosnu represiju" u ovom slučaju.

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Beloruska atletičarka doputovala u Beč, kasnije nastavlja put u Poljsku

Izvor: N1 televizija, 04.Avg.2021

Beloruska atletičarka Kristina Cimanovskaja doputovala je u Beč, nakon što joj je prethodno Poljska odobrila humanitarnu vizu.

Nastavak na N1 televizija...

Sprinterka nije htela da se vrati u Belorusiju, iz Tokija doputovala u Varšavu

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Avg.2021, 09:27

Dobila humanitarnu vizu...Beloruska atletičarka Kristina Cimanuska doputovala je u Varšavu, nakon što je odbila da se vrati u svoju domovinu sa Olimpijskih igara u Tokiju, a Poljska je njoj i njenom mužu odobrila humanitarne vize...- Umorna je, treba joj odmor, ali je srećna što je u Poljskoj gde...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.