BAJDEN SE TOTALNO POGUBIO, PONOVO POMERA ROK: Rusija može napasti Ukrajinu u roku od nekoliko dana

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Feb.2022, 17:55

BAJDEN SE TOTALNO POGUBIO, PONOVO POMERA ROK: "Rusija može napasti Ukrajinu u roku od nekoliko dana"

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Džo Bajden izjavio je da postoje svi razlozi da se očekuje napad Rusije na Ukrajinu.

- To se može dogoditi u roku od nekoliko dana - rekao je američki lider novinarima.

Takođe je istakao da je "veoma visok" rizik od rata, ali je stavio do znanja da i dalje postoje mogućnosti za diplomatsko rešavanje krize.

Bajden je saopštio da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << još nije čitao pisani odgovor Rusije na američku reakciju o osiguravanju bezbednosti u Evropi, te da zato ne može da komentariše to pitanje.

Prema njegovim rečima, u ovom momentu nema u planu održavanje telefonskog razgovora sa ruskim liderom Vladimirom Putinom.

Histerija oko navodnih planova Rusije da napadne Ukrajinu traje već nedeljama. Iako je Moskva više puta demantovala da ima takve namere, zapadni mediji i političari ne prestaju da ponavljaju istu mantru. Štaviše, traže da Rusija povuče trupe koje izvode vojne vežbe na sopstvenoj teritoriji.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Blinken: Ruske snage u narednim danima spremaju napad na Ukrajinu

Izvor: VOA, 17.Feb.2022

Američki državni sekretar Entoni Blinken upozorio je da se, kako je ukazao, ruske snage u narednim danima spremaju za napad na Ukrajinu. Blinken je tokom zasedanja Saveta bezbednosti UN o Ukrajini, izjavio da Rusija planira da formuliše izgovor za napad na Ukrajinu - koji bi, kako je rekao, mogao...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.