Izvor: Nezavisne Novine, 21.Avg.2016, 10:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Autor knjige o ubistvu Bin Laden kažnjen sa sedam miliona dolara

VAŠINGTON - Bivši komandos, koji je napisao best seler o njegovom učešću u raciji u kojoj je ubijen Bin Laden, mora da plati sedam miliona dolara vladi SAD-a, zbog kršenja sporazuma o povjerljivosti podataka.

Met Bisonet, koji nije uspio da dobije dozvolu za izdavanje knjige "Težak dan" od Pentagona, moraće da plati oko sedam miliona dolara vladi SAD-a.

Zbog knjige, koja je potpisana pseudonimom Mark Oven, autor je dobio rok od ukupno četiri godine da >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << plati veći dio duga vladi.

BBC navodi da se Bisonet odrekao prava na profit i honorare, kao i na prava na eventualno snimanje filma i javne nastupe.

U zamjenu, Pentagon ga neće teretiti za ostale prijave kršenja autorskih prava.

"U pitanju je ozbiljna greška i apelujem na druge da je ne ponove" izjavio je Bisonet.

U narednih 30 dana, on je obavezan da uplati prvu ratu od 100.000 dolara, isključivo zbog prikazivanja slajdova napravljenih za vrijeme vojne akcije a za koje nije dobio dozvolu Pentagona.

Autor se ipak kaje zbog otkrivanja povjerljivih podataka.

"Nikada nisam imao namjeru da ugrozim moje kolege, ali priznajem da sam pogriješio i ugrozio njih kao i njihove porodice i zbog toga im se posebno izvinjavam" rekao je Bisaonet.

(BBC, AP)
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Autor bestselera kažnjen zbog odavanja poverljivih podataka Pentagona

Izvor: Radio 021, 21.Avg.2016

Bivši komandos, koji je napisao bestseler o njegovom učešću u raciji u kojoj je ubijen Bin Laden, mora da plati sedam miliona dolara vladi SAD-a zbog kršenja sporazuma o poverljivosti podataka...Met Bisonet, koji nije uspeo da dobije dozvolu za izdavanje knjige "Težak dan" od Pentagona, moraće...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.