Ankara ponovo zahteva izručenje osumnjičenih za terorizam

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Jul.2022, 18:21

Ankara ponovo zahteva izručenje osumnjičenih za terorizam

Turska je ponovila zahtev Švedskoj i Finskoj za izručenje osoba koje su osumnjičene za terorizam, izjavio je danas ministar pravde Turske.

Turska je prošle nedelje povukla veto na pristupanje Švedske i Finske NATO savezu, međutim iz Ankara je stiglo upozorenje da bi pristupni proces i dalje mogla da blokira ukoliko dve nordijske zemlje ne ispune zahtev >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za izručenje osumnjičenih za povezanost sa zabranjenim kurdskim grupama i s mrežom prognanog sveštenika Fejtulaha Gulena, optuženog za neuspeli državni udar 2016. godine.

U izveštaju AP navodi da je ministar pravde Bekir Bozdag u intervjuu za televiziju Haber Global potvrdio da je Ankara ponovo poslala zahteve za izručenje osumnjičenih s obzirom da su raniji turski zahtevi odbijeni.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Turska ponovo traži od Švedske i Finske da izruče osobe koje sumnjiči za terorizam

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Jul.2022

Turska je poslala pisma Švedskoj i Finskoj obnavljajući svoj zahtev za izručenje ljudi koje sumnjiči za terorizam, izjavio je danas turski ministar pravde Bekir Bozdag.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.